Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom i förarsätet igen

Peter Hedblom är i strålande form. För andra helgen i rad går han ut i ledarboll när det ska avgöras.
– Golf handlar mycket om självförtroende – och det har jag nu, säger Hedblom som är i ensam ledning i Johnnie Walker Championships.

Annons

För exakt en vecka sedan föll Peter Hedblom i särspel på Europatourtävlingen i Holland. I dag har han chans till revansch, när han går ut i ledarboll tillsammans med hemmaspelaren, skotten Paul Lawrie.

– Det ska bli riktigt roligt och jag får hoppas på det bästa, men det är väldigt tajt i toppen, säger Peter som för andra dagen i rad gick en 68-runda (fyra under par).

Från den första dagens parrunda och en delad 46:e plats har Hedblom klättrat – rejält. Inför den fjärde och sista ronden i dag är Hedblom totalt åtta slag under banans par och han leder med ett slag före Lawrie och sedan är det ytterligare två slag ned till ett koppel spelare som är sex under.

– Kan jag spela på som i dag kan det gå vägen, menar Peter som berättar att han känner sig mindre nervös inför den här veckans avslutning.

– Jag kände mycket mer press förra helgen, att fixa tourkortet och så vidare. Nu kan jag slappna av mer, men samtidigt får jag inte göra det för mycket för då slarvar man. Jag sa till mig själv innan tävlingen att verkligen kriga och ta vara på varje slag.

Och Gävlegolfaren har verkligen spelat stabilt och noggrant genom hela tävlingen. 46.a första dagen, blev en tionde plats efter två dagar och i går blev det fem birdies och bara en bogey, samt ett fortsatt mycket bra puttande.

– Nu kan jag säkra par där jag tidigare gjorde bogey, men greenerna är inte särskilt bra här. Hade dom varit bättre så skulle scorerna varit lägre, säger han.

Enligt Hedblom är det väldigt upptrampat och en hel del regn har gjort greenerna mjuka och svåra.

– Det hoppar och är ojämn rull, jag hörde en som fyrputtade från någon meter i dag och själv missade jag en kort putt på femtonde.

Men till ledning räckte det och nu handlar det om att fortsätta spela på högsta nivå för att plocka sin tredje seger på Europatouren och dra in drygt 2,7 miljoner kronor på kontot.

Det är över två år sedan Peter senast vann en tävling. Klockan 13.33 i dag, svensk tid, står han uppställd på första tee för att börja jakten på en ny seger.

Mer läsning

Annons