Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom imponerad av Gävle-talangen i Hofors Open

/
  • Peter Hedblom och Jocke Åhlund i glatt samspråk efter första ronden av Ovako Hofors Open, där veteranen och grannen gav gott stöd.

Det är mycket Högbo och Gävle på 10-i-topp efter de första 18 hålen av Ovako Hofors Open.
Men leder tävlingen gör Christopher Sahlström från Arlandastad, som med 66 slag gick fem under banans par.

Annons

En trio gästrikar radar upp sig på delad sjunde plats: Gävles Joacim Åhlund samt Högbos Kalle Andersson och Linus Lilliedahl, alla med 69 slag.

Totalt underskreds par, 71 slag, av 17 spelare. Det borgar för en intressant andradag – kanske till och med särspel, som det så ofta brukar vara i Hofors Open?

18-årige Joacim ”Jocke” Åhlund hade god stöttning under sin rond av klubbkamraten och grannen Peter Hedblom. De bor på samma gata i Strömsbro och Peter var imponerad av det han fick se:

– Visst är det en talang! Och han verkar totalt orädd, slår sin driver både långt och med precision. Kul att se.

Peter har själv inte spelat vare sig tävlings- eller träningsgolf sedan Nordea Masters men är både sugen och vet med sig att han helst bör hitta någon eller några tävlingar innan han ska ta sig an årets viktigaste uppgift på golfbanan – att till senhösten försöka kvala in till Europatouren på nytt:

– Jag har för första gången på nästan 40 år haft en riktigt ledig sommar, fri från golf. Men nu måste jag börja ta tag i det igen, spelar nog någon tävling på Challenge Tour här framöver. Vilan har i alla fall gjort mig gott och bortsett från en tennisarmbåge med lite smärtor har jag inga skador i kroppen just nu, säger Peter Hedblom som gläds med de framgångar hans unga klubbkamrater nått i sommar, inte minst avancemanget till elitserien.

Lite i skymundan utspelade sig en brödrakamp högt upp i resultatlistan efter första dagen av Hofors Open. Endast ett slag skiljde mellan bröderna (och juniorerna) Linus och Oliver Lilliedahl. Den senare, endast 17 år och yngst i toppskiktet efter första dagen, har gjort många bra tävlingar under sommaren och var nu med 70 slag ett under banans par.

Det kan bli en kul duell mellan bröderna om att bli bäst när andra ronden avgörs. Linus vill med all säkerhet inte åka tillbaka till USA-studierna som tvåa i familjen!

Bäste hemmaspelare är Magnus Rosén, som gjort come back efter 17 års uppehåll från golfen och visar något av gamla takter. Med 72 slag var han endast ett över banans par. Skulle handicap-beräkning ha tillämpats i tävlingen, vore Magnus med all säkerhet i toppskiktet.

Mer läsning

Annons