Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom klarade sig vidare med minsta möjliga marginal

/
  • Peter Hedblom är med i racet om en plats i nästa års Europatour. Men det var med minsta möjliga marginal han klarade kvalgränsen efter fyra dagars spel.

Det blev en nagelbitare ända fram till sista putten. Men Peter Hedblom klarade det första hindret när kvalgränsen inför de sista två ronderna på Catalunya fastställdes.
Chansen finns därmed fortfarande att klara kvalkortet till Europatouren 2016.
– Självklart måste jag göra två bra varv till för att klara kortet, säger Hedblom.

Annons

Det här är fjärde gången Gävlegolfaren spelar kval på Catalunya. Endast en gång tidigare har han avancerat efter de fyra första ronderna. Då blev han slutlig 31:a, men lyckades inte återta kortet.

Nu måste han på onsdagen och torsdagens två finalrundor göra en framryckning i stil med det han, med kniven mot strupen, klarade på tisdagen för att återta spelkortet – att bli bland de 25 främsta.

– Självklart måste jag göra två bra varv till för att klara kortet. Men den här gången stämde puttningen. Jag fick faktiskt hjälp av sonen Kasper efter gårdagen och hoppas kunna fortsätta i samma stil, säger Peter Hedblom.

Förutsättningarna var att han var tvingad att göra sin bästa rond för att hamna ovanför kvalstrecket – och det lyckades han med. Efter 69, 74 och 73 slog nu Peter till med en 67:a. Trots att han efter sex hål var ett över par. Men därefter lossnade det med fyra birdies. På 16:e hålet par 3, hade Peter på de två kvalbanorna gjort bogey tre dagar i följd. Nu rullade han i en birdie och det var vad som behövdes för att totalt komma ett slag under par, vilket även blev kvalgränsen.

Till de två sista ronderna får Peter sällskap av åtta svenskar, varav fem ligger på samma resultat: Gabriel Axell, Jens Dantorp, Oscar Stark, Sebastian Södergren och Pontus Widegren. Övriga svenskar är Anton Karlsson -2, Michael Jonzon -7 och Marcus Kinhult -10. Den sistnämnde ledde efter tre ronder men gjorde 76 slag på tisdagen och ligger på nionde plats.

Många tidigare svenska vinnare på Europatouren lyckades inte klara kvalgränsen, bland annat Richard S Johnson, Johan Edfors, Jarmo Sandelin och Fredrik Andersson Hed.

Mer läsning

Annons