Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom kvar i topp

Den mentala coachningen har gjort Peter Hedblom till en helt ny golfare.

Gävlekillens spel fortsätter övertyga och håller kvar honom som trea efter tre rundor – och än lever drömmen om en British Open-biljett.

– Nu är det förbaskat kul med golf igen, säger Hedblom efter gårdagens två under par.

Annons

Visserligen är Hedblom inte ensam på den där tredjeplatsen – han delar den med italienaren Francesco Molinari (bror till ledaren Edoardo Molinari, faktiskt). Men det tar inte ifrån Hedblom det stabila spel han mäktat med under de tre dagarna på Loch Lomond i Glasgow, Hedbloms favoritbana.

Inför Scottish Open radade Hedblom upp en rad svaga rundor, i Frankrike gick han 17 över par de två sista dagarna och BMW International Open, tävlingen innan, slutade med en missad cutt. Då valde Peter Hedblom att ta in specialhjälp från sin mentala coach Lars Evertsson.

Det verkar sannerligen ha gjort underverk.

– Det har hjälpt mig, helt klart. Det känns mycket bättre nu än i de tidigare tävlingarna, säger Hedblom.

Det som tidigare inte klickat fungerar nu strålande för Hedblom. Då menar vi framförallt puttningen som inte riktigt stämt för Gävlegolfaren tidigare under Europatouren, och där har just Evertsson kommit in med en del tips.

– Puttningen pratade vi om en del, plus att vi gick igenom lite om hur jag kan ändra på rutinerna inför varje slag. Så visst, Lasse (Lars Evertsson) har varit väldigt bra.

Och spelet talar för sig själv. Fyra under par i torsdags, två under par i fredags och två under par i går ger totalt åtta slag under par.

Det håller honom som sagt på en tredjeplats, sex slag bakom nordirländaren Darren Clarke och sju bakom Edoardo Molinari, Italien. Och just Clarke behöver Hedblom passera för att lyckas knipa den åtråvärda Brittish Open-biljetten, för varken Clarke eller Hedblom har lyckats spelat till sig den under tidigare delar säsongen.

– Det är bara en av oss som får den, och som jag förstått det måste jag komma topp fem för att överhuvudtaget ha någon chans till den, säger Hedblom.

Men du är väl inte missnöjd även om du inte skulle lyckas komma ikapp Darren Clarke?

– Nej, det kan jag ju inta vara, jag kommer att göra allt för att hålla spelet uppe och försöka spela lite mer offensivt sista rundan. Men håller jag mig på en tredjeplats är jag givetvis nöjd efter helgen, för nu är det förbaskat kul med golf igen.

Du har haft svårt för tredjerundorna tidigare under säsongen, men inte den här gången. Anledning till det?

– När jag väl är uppe i toppen brukar jag vara bra att hålla mig kvar där, är jag längre bak blir jag tvungen att satsa en del och då kan det lätt spricka.

I dag spelas fjärde och sista rundan – då återstår det att se om Peter Hedblom fortsätter övertyga.

Mer läsning

Annons