Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom lurad på säsongspremiären

På torsdag skulle Peter Hedblom göra säsongsdebut i Abu Dhabi.

I stället får han ägna sig åt träning – hans managerfirma glömde nämligen att anmäla honom till tävlingen.

– En katastrof, säger Hedblom, som dessutom tvingats byta caddie i all hast.

Annons

Hedblom var på träningsläger i Florida när saker och ting började köra ihop sig under fredagen för en och en halv vecka sedan.

Inom loppet av 20 minuter hade han både blivit av med caddien Damien Moore och startplatsen i Abu Dhabi HSBC Golf Championship.

Det första kom sig av kärleksbekymmer.

– Damien var han helt ur balans och sa att han skulle sluta och i stället lägga all kraft på att försöka få tillbaka sin gamla tjej, berättar Hedblom.

– Jag tyckte det var tråkigt och struligt – och så helt plötsligt får jag ett sms från min manager: ”Ring mig, det är problem med anmälningen till Abu Dhabi”.

Det visade sig att den sekreterare som sköter Gävlegolfarens hotellbokningar och tävlingsanmälningar hade glömt bort den sista detaljen.

– Då var jag i chock, säger Hedblom.

Managerfirman, schweiziska Four Sports, försökte fixa in Hedblom i tävlingen i efterhand men lyckades bara få honom som andrareserv på inbjudningslistan. Möjligheten att trots allt komma med bedömer han som mycket liten, och i så fall måste han få besked i dag, eller allra senast tidigt i morgon bitti.

Ekonomiskt förlorar han ingenting, även om han förstås kunde ha sopat hem hela tävlingen och inkasserat några miljoner kronor. Likväl är han frustrerad och arg. Hela planen med träningslägret i Florida var att komma rätt förberedd till tävlingen i Förenade Arabemiraten, som skulle vara ett första avstamp på en viktig säsong där det finns ett Europatourkort att försvara.

– Det är en sak om det här hade hänt mitt under säsongen. Då hade jag kunnat träna hemma, säger Hedblom, som ännu inte har pratat allvar med de ansvariga för missen, men däremot skickat några arga sms.

– Sekreteraren som ska sköta anmälningarna har ringt och gråtit på min telefonsvarare, men jag har varit för arg för att prata med henne.

– Firmans ägare har ringt tusen gånger och vill prata med mig, för jag skrev i ett sms och undrade hur de ska kompensera mig, för det här är en katastrof. Någonting får de ordna, det är ju en massa strul med flygbiljetter hit och dit, och jag betalar ju en peng för att de gör de här bokningarna.

Planen nu är att åka till Dubai för att träna torsdag till söndag, och att sedan bege sig till Bahrain där nästa tävling på Europatouren spelas.

– Nu gäller det att gilla läget. Det kanske är som min hustru säger, att det var någon mening med det här, att jag skulle få vara hemma ett tag till i lugn och ro och få ut tidsomställningen efter USA-resan ur kroppen, säger Hedblom.

Hans nye caddie är för övrigt förre British Open-vinnaren Ben Curtis medhjälpare Andy Sutton. Hedblom ska testa honom i de inledande tävlingarna för att se om det blir ett fortsatt samarbete.

Den sekreterare på managerfirman som misskötte sitt jobb slutar den sista januari.

– Det var bestämt redan i december, men kanske hade hon inte fokus på rätt saker. Annars har hon varit klockren och alltid varit ute i god tid, säger Hedblom.

Mer läsning

Annons