Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom nöjd trots enkla missar

Peter Hedblom inledde första ronden i SAS Masters med att bränna korta birdieputtar på tre av de första fem hålen. Ändå var han nöjd när han klev av sista greenen, trots att han missade en kortputt även där: – Jag måste vara det, eftersom jag räddade några svåra puttar för par på andra nio.

Annons

Peter landade på ett under banans par och har en bra position inför fortsättningen i dag. Visserligen är han tre slag från täten, men med 54 hål kvar att spela är det ingenting.

Peter Hansson leder tävlingen, medan det gick tungt för förhandsfavoriten Robert Karlsson. Med tre över par är han exempelvis fyra slag efter Peter Hedblom.

Kvalgränsen i dag väntas hamna på något slag över par om vädret håller i sig.

Förhållandena på Arlandastad var inte särskilt gynnsamma för låga resultat. Förutom återkommande skurar blåste en hård vind genom banan och tvingade spelarna – liksom deras caddies – att vara ytterst noggranna när det gällde val av klubbor. Peter gjorde dock inte bort sig i det avseendet utan prickade rätt på flertalet greener.

Peter spelade tillsammans med Jesper Parnevik och PGA-amerikanen Dudley Hart och lockade allt större publik ju längre tiden led. Jesper är ju också en given favorit, spelade dessutom bra. Han inledde med ett par bogeys men spelade upp sig mot slutet och var ett slag före Peter efter 18 hål.

Peters hejaklack från Gävle manade på inte minst när det såg ut att gå tungt några gånger.

– Det är bra med det stödet. Man blir inspirerad när det är mycket folk som hejar och ger support, säger en ständigt leende Peter.

Peters treboll startade på tionde tee strax efter klockan åtta på morgonen. Vilket förstås kräver att väckarklockan ringer extra tidigt.

– Jag klev upp klockan halv sex och det första jag gjorde var att springa två och en halv kilometer. Det gör jag alltid före en rond, även om jag startar på eftermiddagen, för att få igång kroppen. Sen tog jag ett bad, åt en stadig frukost och tog mig till banan, berättar Peter.

Efter avslutad rond omringades Gävlespelaren av mediafolk som framförallt var intresserade av att få veta hur han tyckte sig ha puttat. Alla verkar veta att det är det svaga vapnet i hans spel.

– Framförallt är jag så ojämn. Skulle min puttning vara på samma nivå som mitt övriga spel, vore jag betydligt högre på olika rankinglistor än vad jag är, konstaterar Peter.

En styrka hos Peter Hedblom är hans förmåga att rädda sig ur svåra situationer. På 17:e hålet, par fem, gjorde han något så ovanligt som att slå en så kallad socket. Bollen gick direkt till höger, hamnade i ett buskbeväxt dike och redan att slå upp den därifrån var en bedrift. Sen satte han in fjärde slaget på greenen och räddade en bejublad par.

– Det är inte ofta man slår en socket, så jag får vara tacksam att det slutade med par.

Peter var illa ute även på sitt tolfte hål, där driven gick alltför långt till höger och landade i så tjock ruff att han bara kunde slå fram ett räddningsslag. Men på nytt satte han inspelet så nära att han lyckades sätta putten för par.

I dag inleder Peter på första tee, även nu i sällskap med Jesper Parnevik och Dudley Hart.

Mer läsning

Annons