Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom på gång igen – siktar på The Open

Han gjorde sin bästa tävling på två månader – och nu siktar Gävles golfess Peter Hedblom på att fortsätta sommaren i ännu bättre stil. – Jag hoppas verkligen kunna kvala in till British Open, säger han efter en delad 30:e plats i BMW International i München.

Annons

Ni som följt Peter Hedblom de senaste dagarna vet att han startade europatourtävlingen i München riktigt bra. Trots att han hade halsfluss lyckades Gävlegolfaren ta sig runt det första varvet på tre slag under par och lade däremd grunden för fortsatt spel.

– Lite lustigt att jag gjorde min bästa runda när jag var som mest sjuk, men så är det, säger Peter.

Han följde upp den första rundan med att gå på banans par (72) i rond två på midsommarafton och sedan gå ett under på midsommardagen innan han åter avslutade starkt och gick två slag under par under söndagens avslutande runda.

Det betydde totalt sex slag under banans par och en delad 30:e plats. Nio slag efter segrande tysken Martin Kaymer.

– Jag är spelmässigt nöjd, men det var synd att jag inte gjorde en bättre score i dag. Jag gjorde bogey på hål tre men efter det gick det riktigt bra, men det kunde ha varit bättre.

Men trots att Hedblom inte lyckades klättra så högt i resultatlistan som han hade hoppats göra så ger han sig själv godkänt.

– Det har varit en positiv tävling för mig. Det har inte känts särskilt bra de senaste två månaderna, men nu fick jag fick spela hela helgen och börjar komma tillbaka.

Ändå väljer Hedblom att avstå nästa veckas stortävling i Paris med fyra miljoner euro i prispengar.

– Ja, jag åker hem och tränar i stället. Jag har aldrig lyckats kvala vidare i Paris och bestämde mig redan i fjol att inte åka tillbaka dit eftersom jag aldrig spelat bra där.

I stället siktar nu Peter Hedblom på kvalet till British Open som avgörs med 36 hål på måndag den 30 juni.

– Det vore härligt att kvala in dit, säger Peter om "The Open" som sedan avgörs efter två andra stortävlingar på de brittiska öarna – European Open och Scottish Open.

Men först väntar alltså träning hemma i Gävle för Peter Hedblom.

Mer läsning

Annons