Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom rivstartade – men tappade

Peter Hedblom inledde British Open bra – men tappade under den andra halvan av gårdagen och sjönk i placeringarna.
Han ligger sju slag efter ledande Miguel Angel Jimenez från Spanien på en delad 68:e plats.
– Det kändes som jag kunnat gå fyra-fem slag under par, säger en smått besviken Hedblom.

Annons

Peter Hedblom började den första halvan av gårdagens spel på Turnberry mycket lovande. Han hade två birdies på de nio första hålen och det såg riktigt ljust ut för Gävlegolfaren.

– Just då kändes det som att en topp-tio placering inte var omöjlig för dagen, jag skulle kunna ha gått fyra-fem under kändes det som, säger Peter Hedblom.

Men den andra halvan blev betydligt sämre och tre bogeys på fem hål skickade ner svensken till ett över par vilket placerar honom på en delad 68:e plats. Han ligger för tillfället sju slag efter ledande Miguel Angel Jimenez från Spanien – men endast ett slag efter de bästa svenskarna.

Peter Hedblom sa inför British Open att om det är hårda vindar på Turnberry är det väldigt svårt att få igång ett bra spel.

– Men i dag var det ju nästan helt vindstilla på morgonen, vinden blev väl lite starkare men det var trots allt helt underbart att gå rundan i dag, säger Hedblom.

Förhållandena var väldigt fina men trots det blev det ingen skyhög prestation för varken Hedblom eller någon annan svensk i Skottland.

Fredrik Jacobson låg dock bra till ett tag på fyra slag under par, bara två slag efter ledaren Miguel Angel Jimenez, efter 15 spelade hål innan det gick utför för svensken.

Ett snett utslag hamnade i det höga gräset, sedan i fairwaybunkern, sedan bara några meter längre fram på fairway, sedan i vattenhindret vid green och efter ett dropp samt ett hyfsat inspel slog han trots allt i en missbar putt till en trippelbogey.

En missad birdieputt och parputt senare slutade ronden på 70 slag, par, och en preliminär 50:e plats.

– Det var två dåliga slag som förstörde det. Men sådan är golfen, sade han.

Jacobson är ändå bäste svensk efter den första dagen tillsammans med Peter Hanson och Richard S Johnson.

Världsåttan Henrik Stenson skuggar sedan ett slag bakom, på en 68:e plats tillsammans med just Gävlegolfaren Peter Hedblom, Johan Edfors och Fredrik Andersson Hed.

– Jag är missnöjd med rundan. Ett över par är förvisso inte katastrof en sådan här dag trots att det var lättspelat, eller borde vara lättspelat i varje fall. Men jag kommer att vara långt ner i listan efter dagens slut. Det var ju inte det minsta vind, sade Henrik Stenson.

Peter Hanson – som var en av dem som var mest kritisk till att spelet inte avbröts under fjolårets kaosväder – var sex slag efter Jimenez.

Avsaknaden av vind ställde dock till det även för honom.

– Nu har vi tränat i lite vind i några dagar och övat på att jobba upp bollen i vinden. Nu blev det nästan jobbigt att välja slag när det är helt vindstilla, sa Hanson till TT.

– Skriv inte det (haha). Alltid är det något att klaga på. Men jag kan säga att jag borde ha fått två-tre slag bättre med tanke på den form jag är i.

Mer läsning

Annons