Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom under par i Tyskland

I går var Peter Hedblom tillbaka på Europatouren efter segern för två veckor sedan.

Efter första rundan ligger han på en delad 35:e plats i Mercedes-Benz Championship i Tyskland.

– Jag kan ju inte tro att jag ska vinna varje tävling men jag ska slåss om en bra placering, säger Hedblom som inte är helt nöjd med spelet.

Annons

Peter Hedblom som tog ledigt efer segern i Skottland spelade i går ny tävling på Europatouren i Tyskland. Och det började hyffsat.

– Ja, okej var det, helt okej, men det hade kunnat vara bättre, säger han.

71 slag var ett under par och med det ligger Hedblom på en delad 35:e plats i Köln efter gårdagens första runda.

– Det var lite svårt med koncentration, säger han själv.

– Jag hade inget riktigt adrenalin i kroppen.

Puttningen och spelet på green som har varit nyckeln till framgång för Hedblom fungerade inte fullt ut i gårdagens spel.

– Jag var inte lika het på greenerna som tidigare. Och jag hade en del dåliga slag, men de var ändå okej, inte katastrofala, konstaterar han.

Peter som ligger på en delad 35:e plats behöver dock inte oroa sig för någon kvalgräns efter dagens runda eftersom alla 78 spelare får spela alla fyra dagarna.

Däremot får han hård konkurrens. Det är ett imponerande startfält på plats på Golf Club Gut Lärchenhof. De 60 bäst rankade spelarna i Europa och några specialinbjudna gör upp om vinstchecken på 320 000 Euro.

– Det är ett väldigt bra startfält med många duktiga spelare. Men det är kul, säger Hedblom som inte räds konkurrensen.

– Jag kan ju inte tro att jag ska vinna verje tävling, men jag vill göra en bra andra runda och slåss om en riktigt bra placering i alla fall.

Dansken Sören Hansen som vann tävlingen för två årsedan leder efter första rundan på sju slag under par.

I dag klockan 10.30 spelar Peter Hedblom andra rundan och det blir en speciell andra runda.

Hedblom går i samma boll som den tyske stjärnan Bernard Langer. Langer vann sin första Europatourtävling 1980 och har sedan dess vunnit ytterligare 39 tävlingar på Europatouren. Två majorsegrar har det också blivit för tysken som var den förste att ligga etta på golfens världsranking när den introducerades för 23 år sedan.

Langer har dessutom vunnit Mercedes–Benz Championship fyra gånger och är den spelare som vunnit med störst vinstmarginal – sex slag före tvåan.

– Det ska bli jättekul att spela i samma boll som Langer. Han är nog Tysklands bästa golfspelare någonsin. Det kommer säkert vara mycket folk här och en helt annan stämning så jag hoppas att jag blir peppad av det och att jag får lite extra energi, säger Hedblom.

 

Mer läsning

Annons