Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedbloms sista svenska framträdande?

Peter Hedblom 25-årsjubilerar när han slår ut på Nordea Masters i Malmö på torsdagen.
Hans första start på en Europatourtävling på svensk mark var SEO på Drottningholm 1988.
Det här kan vara hans sista framträdande.

Annons

– Jag har ju inte riktigt motivationen att åka runt och spela på Challenge Tour så det är tourskolan i november som är det stora målet. Det blir mitt sista försök och funkar det inte så kommer ni inte att se mig här som spelare nästa år, säger Peter till golf.se.

Han tappade tourkortet för några år sedan och har sedan dess kämpat hårt men det har inte blivit så många tävlingar. I fjol var det sju-åtta stycken och senast han spelade var i Malaysia i februari.

– För min del har det ju varit en speciell säsong och det känns jäkligt häftigt att vara här igen, säger Peter vidare till golf.se.

Han har tidigare sagt till sporten i en lång intervju att han kan sluta med golfen.

Men nu är han på plats i Skåne och ska göra ett försök trots att han inte är riktigt fräsch. En tennisarmbåge har ställt till en del. Ingen golfrelaterad skada.

– Den kommer faktiskt från snickrandet på sommarstugan och frivändningarna i gymmet. Nu har jag ett band på högerarmen som trycker bort smärtan, förklarar Hedblom till golf.se.

Men för Gävlegolfaren med tre Europatoursegrar på meritlistan betyder den här tävlingen riktigt mycket. Han har varit långt fram vid flera tillfällen.

– Den har alltid varit den roligaste att spela efter majors. Man ser verkligen fram emot att åka till Masters och den känslan har jag fortfarande kvar. För mig som gävlebo har det varit ännu roligare de gånger som vi spelat i Stockholmsområdet för då har jag haft mer publik hemifrån, säger Hedblom till golf.se.

Lite funderingar finns det också kring vad som händer om den egna golfkarriären tar slut.

– Det sista året har jag verkligen funderar på det där. Tidigare har jag varit hundraprocent fokuserad på spelet. Jag vet faktiskt inte om jag skulle vilja jobba med något inom golfen utan jag är öppen för roliga och utmanande förslag, avslutar Hedblom till golf.se.

Men först är det dags för Masters – om det så är för sista gången.

Mer läsning

Annons