Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaseger för Py – ras för Jennevret

Det blev en hemmaseger vid Gävle Open. Den stod Py Bengtsson för bland damerna efter en fin avslutning. Bra spurtade också Erik Oja, som hade andra dagens bästa rond med 68 slag och delade femte plats på herrsidan.
Däremot rasade Daniel Jennevret i resultatlistan sedan han tappat spelet totalt i mitten av andra varvet.

Annons

Vinnare av Gävle Open bland herrarna blev Wäsby GK:s 22-årige Alexander Bergström efter storspel båda dagarna. Han gick första varvet på 68 slag och det andra på 69. Inte illa av en kille som verkar blomma sent i sin golfkarriär.

– Jag har egentligen spelat bra den senaste tiden men aldrig fått till det riktigt. Nu fick jag både det långa spelet och närspelet att stämma, sa Alexander som både slog långt och rakt och dessutom hade ett suveränt spel runt och på greenerna.

Wäsbyspelaren inledde andra dagen med att enputta fem av de första nio greenerna samtidigt som första dagens ledare, Victor Almström från Viksjö, tappade och tidigt hamnade på efterkälken. Men Victor, som satte banrekord med 65 slag första dagen, var helnöjd med banan. Och med sitt spel totalt sett.

– Inte ofta man kommer till en tävling i minitouren och möts av en så här bra bana, sa Victor som distanserades med två slag.

Daniel Jennevrethängde med bra från början, gjorde en tidig birdie och hade snudd på ytterligare ett par innan eländet började på nionde hålet med en dubbelbogey. En trippel på tian och ytterligare en dubbel på elvan gjorde att Dannes chanser till en bra placering flög all världens väg.

Den gamle (19 år!) klubbkamraten Erik Oja spelade desto bättre på lördagen med sin 68-rond. Bra skötte sig även Marcus Norgren på en delad tionde plats.

Nio spelare lyckades gå på eller under par.

Py Bengtssonspurtade bäst på damsidan med att gå på 72 slag och vann med två slags marginal över klubbkompisen Christina Petersson.

– Skönt att få till det på tävling, strålade Py efteråt.

Tyvärr har hon lagt all elitsatsning på hyllan för en civil karriär men ställer upp för klubben emellanåt och kunde på köpet kvittera ut en segercheck på 7 000 kronor.

Mer läsning

Annons