Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors GK tjuvstartar med seriespel

Golfens nationella seriespel avgörs i mitten av juli. Men Hofors GK är med i en tjuvstart för division två, som inleds i Falun redan på tisdagen.
– Några av serierna runt om i landet har fått välja att spela tidigare, vilket gäller i vårt fall, berättar Hoforscoachen Nutte Sjöberg.

Annons

Hofors ska spela på Aspeboda mot bland annat Falun-Borläng och ytterligare sju klubbar. Man ställer upp med en intressant blandning av rutinerat och ungt manskap.

– Bland annat gör vår förre storspelare Magnus Rosén come back. Det ska bli intressant att se vad han förmår i det här sammanhanget, säger Nutte Sjöberg.

Så här ser Hoforslaget ut: Anton Johansson, Mikael Johansson, Anton Lind, Erik Norling, Magnus Rosén och Gustav Östling.

Sexmannatruppen innehåller tre juniorer, av vilka ännu 13-årige Erik Norling är den yngste. Vem som spelar vad är ännu inte bestämt, men första dagen innehåller på förmiddagen 18 hål foursome och på eftermiddagen 18 hål bästboll, medan det på onsdagen spelas foursome och singel.

Falun-Borlänge GK vann för några år sedan lag-SM i golf just på Aspeboda. Då återfanns bland annat Nils Björling i laget. Denne spelade sedan ett par år för Hofors men har nu återvänt till sin moderklubb och torde ställas just mot Hofors i dag och i morgon.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons