Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo och Gävle möts öga mot öga: Här är golfarna som ska spela lag-SM på Barsebäck

Kommande vecka spelas lag-SM i golf. Detta år med två lag från distriktet i elitserien. Här är spelarna från Högbo GK och Gävle GK som gör upp på Barsebäck.

Annons

Hemmaklubben Barsebäck är regerande mästare, Högbo GK tillhör de topptippade (missade medalj med ett enda slag förra året) och Gävle GK är nykomlingen med den superunga laguppställningen (ingen är äldre än 20 år, nu när veteranen Marcus Norgren är skadad och inte kan spela) som gick upp från division 1 förra året och som nu ska försöka hänga kvar.

18 lag ställer upp, fem kommer att åka ur.

Här är spelarna som representerar de båda lokala klubbarna.

Högbo GK (lagansvariga Micke Söderlund och Peter Isaksson):

Daniel Jennevret: Född 1990. Har just spelat klart fjärde rundan på Challenge Tour-tävlingen i Slovakien, där han för första gången klarade cutten och slutade runt 50:e plats. Jennevret har spelat klart på college och kör nu proffsspel fullt ut, gjort åtta Challenge-starter. En taktiker som blandar in en del touch och känsla. Tillhör den svenska OS-satsningen för 2020.

Erik Oja: Född 1990. Precis som Jennevret klar med collegespelet, precis som Jennevret del av den svenska OS-satsningen 2020 och precis som Jennevret en taktiker. Oja har koll på det mesta – moln, blåst, risk för regn – när han matematiskt räknar ut hur han bäst tar sig an ett hål.

Erik Oja, ett av Högbos nyckelnamn i lag-SM.

Linus Liljedahl: Född 1994. Kom i torsdags hem från sitt andra år på college i Arizona, där han stannat och spelat lite extra i början av sommaren. Spelar helt utan rädsla, bara kör och ser inte svårigheterna. Expert på foursome.

Kalle Andersson: Lagets "gubbe", född 1986. Duktig i spelet runt greenerna, hittar ofta sätt att rädda sig där. Spelar Minitouren och jobbar halva året på Högbos kansli. Också foursome-specialist, så han och Liljedahl kommer inte att spela tillsammans utan sprids ut för att laget ska få rätta slagstyrkan.

Gustaf Sjögren: Född 1988. Assisterande tränare åt Micke Söderlund och den som slår längst. Den ende i distriktet som gjort hole-in-one på ett par fyra (skedde i Högbo för två år sedan). Inte säkert att han får någon speltid här, men finns till hands.

Jonas Svahn: Född 1994. Gjorde debut i lag-SM förra året då han spelade ett varv. Spelar Minitouren och Oakley Tour.

Gävle GK (lagansvariga Micke Wendin och Per Liv):

Pontus Nyholm: Född 1998. Hämtades på Arlanda under söndagen, kommer direkt från Österrike där han spelat EM med svenska pojklandslaget som kom femma totalt. En otroligt stabil spelare som spelar både på Skandia Tour Elit och Nordea Future Series och som till vardags går på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala. Här står de amerikanska collegen på kö, men än är Nyholm för ung för att tingas.

Pontus Nyholm, ett av Gävles nyckelnamn i lag-SM.

Joacim Åhlund: Född 1997. Spelar också Skandia Tour Elit och Nordea Future Series och haft landslagsuppdrag. Slår långt från tee och är bra både med drivern och långa järn. Ska spela collegegolf i Louisiana efter sommaren.

Joel Wendin: Född 1996. Har gjort sin första vinter på college i Arkansas. Mycket allround, inga direkta svagheter. Mentalt stark.

Hugo Stenberg: Född 1997. En av två rookies i laget. Har haft en stark utveckling det senaste året och vunnit på Skandiatouren riks. Kommer till spel med god form.

Kalle Nilsson: Född 1995. Gjort två år på college i Spring Hill, Alabama. Utvecklats inte bara som golfspelare utan även som person. Jättebra närspel.

Joel Larsson: Född 1999 och yngst. Är den andre rookien. Fått sitt genombrott detta år, precis som Hugo. Spelar ganska mycket på känsla, och känsla har han mycket av.

Här är Gävle GK:s representanter under lag-SM på Barsebäck: Kalle Nilsson, Hugo Stenberg, Joel Larsson, Joacim Åhlund, Joel Wendin. Saknas på bilden gör Pontus Nyholm.

Fakta/Lag-SM på Barsebäck

Sveriges 18 bästa herr- och damlag, sammanlagt cirka 350 spelare och ledare, genomför sex tävlingsronder under fyra dagar.

Onsdag och fredag spelas 18 hål foursome på förmiddagen och 18 hål fyrboll på eftermiddagen med två par per klubblag vid de båda tillfällena.

Torsdag och lördag spelas 18 hål singlar med fyra spelare per klubblag.

Vinnare av Lag-SM herrar respektive damer blir de lag som efter sex ronders slagspel har det sammanlagda lägsta bruttoresultatet.

Mer läsning

Annons