Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbojuniorer klara för slutspel i lag-SM

Högbos golfjuniorer kvalificerade sig på söndagen till det svenska slutspelet av lag-SM för juniorer efter segrar mot Lidköping och Karlstad.
Slutspelet med 16 klubbar arrangeras i skånska Abbekås, varifrån de fyra bästa får åka för att spela SM-finalen i Arcos Gardens i Spanien den 8–10 oktober.

Annons

Högbojuniorerna vann två klara segrar vid gruppspelet i Falun: 4-1 mot Lidköping samt 3,5-1,5 mot Karlstad. Med tanke på att Högbo saknade USA-flyktade Daniel Jennevret, visar det att klubben har bra återväxt, framförallt på pojksidan.

Gustaf Sjögren och Erik Andersson vann sina båda singelmatcher. Även mixedparet Johanna Rosén/Linus Lilliedahl segrade mot såväl Lidköping som Karlstad.

Ett par anmärkningsvärda upphämtningar gjordes under de två dagarna:

Emma Jacobsson låg i sin match mot Lidköping under med två hål när tre återstod. Men Emma samlade ihop sig och vann de tre återstående hålen.

Erik Andersson hamnade mot Karlstad under med fyra hål när sex hade spelats. Sen kom ”Ecka” igång och hämtade in hål efter hål för att vinna det sista på 18:e!

– Det var många som spelade storfint och framförallt kämpade på ett bra sätt, säger Högbos coach Roger Andersson. Nu får vi försöka hålla formen fram till slutspelet.

Inte heller till Abbekås, som ligger längst söderut i Skåne, kan Daniel Jennevret komma hem och förstärka Högbos lag. Frågan är dessutom hur det blir med Johanna Rosén, som pluggar i Newcastle, England.

– Det är oklart än så länge hur det blir med Johannas medverkan i Abbekås, säger Roger.

Mer läsning

Annons