Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbos Sjögren tar rygg på Hedblom

Näst sista dagen av en golftävling brukar kallas ”moving day”– det är då de stora kanonerna rör sig uppåt i prislistan.

Peter Hedblom såg till att i sin egen tävling ge uttrycket rättvisa.

Annons

Med sex birdies och en bogey åkte han hiss uppåt till femte plats inför dagens finalrond och är därmed bäste spelare från Gästrikland tillsammans med 22-årige Gustaf Sjögren från Högbo.

Fem under par var andra dagens bästa resultat i Gefle Open hosted by Peter Hedblom. Även Peters spelkamrat Benny Ahlenbäck från Laholm och Nicklas Glans från Borås lyckades med samma bedrift och vill förstås kliva ännu högre upp i prislistan vid dagens finalrond.

Men fortsätter Björn Åkesson från Barsebäck – som sköt nytt banrekord med 63 slag i torsdags och spädde på med 69 i går – att spela som hittills, räcker det inte med fem under par för Peter och de övriga som skuggar.

Skåningen har en ledning med fyra slag, vilket verkar kassaskåpssäkert.

– Långt ifrån, menar Björn själv. I golf kan det svänga fort. Fast jag måste medge att jag är nöjd med det jag gjort hittills. Banan är i bra kondition men med några knepiga hål där slagen snabbt kan rinna iväg om det går lite snett.

Närmast 21-årige Björn efter två dagars spel är Andreas Högberg från AIK Golf och 19-årige amatören Oskar Arvidsson från Gullbringa.

Medan Björn Åkesson har spelat en hel del med Daniel Jennevret från Högbo – som hade några olyckliga hål i mitten av gårdagens rond och missade cuten – och bland annat vunnit pojk-VM med honom, så känner även Oskar Arvidsson till en del om juniorerna i Gästrikland:

– I varje fall vet jag vem Erik Oja är, eftersom jag vann över honom i årets junior-SM, säger Oskar som nu siktar på att bli tävlingens bäste amatör.

Björn Åkesson har gjort sig känd för att då och då skjuta väldigt låga scorer.

– Jag har gått tio under par en gång men inte i en så här stor tävling, säger Björn som sedan fem år tränas av förre Gävlespelaren ”Kricken”Härdin.

– Jag började träna för honom redan innan jag gick över från min tidigare klubb Sofiedal till Barsebäck. Det är en bra tränare som har lärt mig mycket, tycker Björn.

För ett par år sedan var det meningen att Björn skulle åka över till Arizona i USA och plugga. Men andra saker kom emellan och i stället blev han pro 2009. Och nu är han ute efter sin första seger på Nordea Tour. Senare i höst handlar det om att försöka kvala in till Europatouren.

Övriga gästrikar som får spela dagens avslutande 18 hål är Kalle Andersson från Högbo och Erik Oja, Gävle.

Ett futtigt slag från kvalgränsen var tävlingens yngste deltagare, Linus Lilliedahl från Högbo, liksom Gävles Martin Wendel och Niklas Sjöberg, Hofors.

Mer läsning

Annons