Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I get by with a little help from my friends...

På torsdagen gjorde Peter Hedblom två birdies och en bogey. I går blev det två bogeys och en birdie. Och ett tag såg kvalgränsen i SAS Masters ut att bli alltför svår för honom. Men efter sina bogeys på hål 12 och 13 skärpte Gävlespelaren till sig med birdie på det 14:e och med resten par. – Puh, det var tufft, erkände Peter efter att ha skrivit på sitt resultatkort. Jag fick verkligen kämpa för att rädda mig kvar i tävlingen.

Annons

Peter landade slutligen exakt på banans par efter två ronder. Kvalgränsen skrevs till ett över par.

– Jag var illa ute några gånger men lyckades ändå nästan hela tiden rädda par. Egentligen inledde jag ganska bra men missade en kort birdieputt redan på första hålet. När man inte får i sina birdiechanser från början kommer pressen så småningom och då handlar det om att hantera sina nerver och att inte ge upp.

Efter sju raka par och med många möjligheter till birdies, började Peter få problem med sina utslag. På åttonde hålet gjorde han en mirakulös räddning från ett läge bakom ett buskage upp på greenen. Sen fortsatte Peter att missa alla fairways fram till trettonde hålet. Men han gjorde ändå par både på nian, tian och elvan, innan det inte gick att hålla ihop parspelet längre.

På tolfte hålet hamnade Peters utslag i en fairwaybunker, varifrån han slog ned i en greenbunker och hamnade för långt från hål för att lyckas rädda par.

På nästa hål slog han in på fel fairway och hade en hel skog att passera för att komma in på greenen. Det lyckades inte med en ny bogey som följd.

Då äntligen, på 14:e hålet, träffade Peter fairway med sitt utslag, slog in på greenen och satte den efterlängtade birdien.

Sen blev det par under resten. På 18:e hålet, par tre och 195 meter i motvind, slog Peter sin järntrea till vänster om en kraftigt upphöjd green.

– Först tänkte jag slå mitt andraslag med sandwedge upp på greenen. Men flaggan stod kort och jag var rädd för att gå för långt, så jag bytte till träfemman och rullade upp bollen ganska nära flaggan. Det kändes skönt, säger Peter.

Jesper Parnevik inledde med att göra två tidiga bogeys och låg i det läget efter spelkamraten Peter. Sen skärpte han sig och hamnade slutligen på utmärkta tre slag under par. Däremot lyckades amerikanen Dudley Hart, den tredje i bollen, inte klara kvalgränsen.

– Jag hade trevliga spelkamrater. Det var faktiskt första gången någonsin som jag spelade en tävling i samma boll som Jesper. Vi har haft två angenäma dagar tillsammans. Synd bara att jag inte lyckades hänga med i hans birdiejakt mot slutet, sa Peter innan han gick till övningsgreenen för att träna puttning inför lördagens fortsatta spel i Masters.

I täten fortsatte Peter Hansson att spela bra och kom in på åtta slag under par. Samma som engelsmannen Nick Dougherty. Även Daniel Chopra spelade utmärkt med 64 slag. Med fem under par har han bra slagläge inför fortsättningen.

En herre som däremot floppade var förhandsfavoriten Robert Karlsson. Han slutade två över par, ett förargligt slag för mycket för att få spela avslutningen.

Mer läsning

Annons