Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget flyt för Gävlegolfarna första dagen

Nej, det blev ingen flygande start för Gävle när herrarnas lag-SM inleddes i Finspång på onsdagen. Snarare tvärtom. Gävle balanserar, precis som kollegerna i fotboll, på nedflyttningsstrecket.

Annons

Efter första dagens 36 hål (foursome och bästboll) ligger Gävle på 14:e plats. De 13 bästa får spela kvar i lag-SM, eller elitserien, nästa år.

Totalt har Gävle tre slag över banans par. Av 18 deltagande lag flyttas fem ned efter fyra dagars spel. Just nu har Gävle, tillika landets nordligaste klubb i elitserien, endast tre lag efter sig.

– Vi hade hoppats på bättre, säger Lasse Wendel, coach i Gävlelaget. Vi fick inget riktigt flyt under hela dagen.

Fortfarande återstår det dock många ronder att spela under de tre dagar som återstår. Åtta ronders singelspel samt ytterligare en foursome och en bästboll kan förändra situationen.

– Vi har inte så många slag upp till en placering bland de fem-sex främsta. Får vi igång spelet bättre på torsdagen borde vi kunna ta oss betydligt över strecket, hoppas Lasse.

Båda Gävleparen gjorde 75 slag, tre över banans par, i förmiddagens foursome. Förhoppningarna var högre ställda.

Det gäller i ännu högre grad spelet i bästboll efter lunch. De två paren från Gävle hade i det spelsättet inte mindre än sju bogeys, vilket är anmärkningsvärt för spelare på den nivån.

Daniel Jennevret och Mikael Johansson Moberg var inne i en olycklig period på hålen 11-13 med tre bogeys i följd. Men de hade också totalt fyra birdies och slutade sin rond ett slag under par. Något bättre gick det för duon Fredrik Eriksson/Martin Wendel som förutom sina fem bogeys även tillverkade sju birdies, vilket gav ett resultat på två slag under par.

I täten efter första dagen tronar pålitliga medaljaspiranten Sollentuna med 14 slag under banans par. Ett par Göteborgsklubbar ligger närmast och största överraskningen är Öijared, vars två besättningar gjorde var sin 64:a i bästbollarna.

I bästbollspelet producerades för övrigt inte mindre än nio eaglar (två under par), varav en hole-in-one på ett par-tre-hål!

Damerna spelar sitt lag-SM i Ljunghusen, där Barsebäck med systrarna Caroline och Jacqueline Hedwall i spetsen tagit ledningen med inte mindre än tretton slag.

Båda SM-tävlingarna fortsätter i dag med singelspel över 18 hål.

Mer läsning

Annons