Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag använde klubbor som är 100 år gamla”

Hallå där...

Annons

,

golfare ursprungligen från Gävle som nu bor och verkar i Falsterbo. Han vann Irish Open 2002 och nu har han även vunnit Öppna skotska hickorymästerskapet 2009.

– En tävling över 18 hål som spelas varje år sista helgen i maj på en bana som heter Gullane #3 där man använder klubbor som måste vara från 1935 eller ännu äldre. Det är också kutym att man klär sig i tidstypiska kläder. Det var ett tiotal svenskar med.

– Jag hälsade på en kompis från USA som bor i Skottland och tyckte det passade bra att vara med. Och så vann jag scratchklassen. Ett fint minne, och jag kan absolut tänka mig att göra det fler gånger.

– Jag spelade med klubbor som är 100 år gamla och som jag renoverat själv. Det är lite skillnad jämfört med dagens grejer, de här träklubborna är mindre förlåtande och man spelar mer efter marken än vanligt.

– Jag har ju slutat spela aktivt men det mesta kretsar fortfarande kring golf. Jag arbetar med golfbanedesign tillsammans med Pierre Fulke. Sedan håller jag i lite företagsgolf, håller föreläsningar och clinics i närspel.

Mer läsning

Annons