Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennevret blåst på titeln

Daniel Jennevret avslutade på söndagen sin tillfälliga weekend bland proffsen med 75 slag i Challenge Tour på Hills utanför Göteborg. Det innebar att han tappade placeringen som bästa amatör mot året äldre (19) Victor Flatau från S:t Jörgen.

Annons

Bortsett från allra sista hålet, där Gävlejunioren gjorde birdie, hade han en olycklig avslutning med bogey på hålen 15, 16 och 17. Det räckte till plats 43 bland de 150 deltagare som inledde tävlingen. Totalt fick han sju slag över banans par.

– Men som helhet var det en trevlig erfarenhet. Speciellt roligt att klara kvalgränsen efter två dagars spel och få en bekräftelse att man räcker till även i ett sällskap som detta. Det känns inte så märkvärdigt längre, säger Danne.

De många svenskarna i startfältet fick se två utlänningar före sig i prislistan. Vann gjorde dansken Mark F Haastrup, sju under par, med ett slag före tysken Benjamin Miarka.

Kommande veckoslut skulle Daniel Jennevret ha spelat junior-SM i Falkenberg. Men efter den senaste tidens många tävlingar har han tackat nej.

– I stället måste jag koncentrera mig på skolan. Det kanske blir ytterligare någon tävling i höst, men första prioritet från nu lägger jag på plugget.

Erik Oja, också Gävle, och Johanna Rosén från Högbo blir Gästriklands enda deltagare i JSM.

Mer läsning

Annons