Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennevret klarade kvalgränsen

Det var inga problem för Daniel Jennevret att klara kvalgränsen vid Challenge Tour, som spelade sin andra dag på Hills utanför Göteborg i går. Gävlespelaren gick ett slag över banans par och klarade kvalgränsen med fem slags marginal.

Annons

Därmed är talangen från Gävle bäste amatör i tävlingen, som spelas över 72 hål och avslutas på söndag. Det var framförallt avslutningen med 33 slag på sista nio hålen som bäddade för den fina prestationen.

Ändå hade Danne en dubbelbogey på på det 14:e hålet.

Inledningen på dagen blev dock allt annat än munter. Danne startade med tre bogeys på de fyra första hålen, innan han fick ordning på sitt spel.

– Jag var lite spänd från början, kände mig stel och hade svårt att svinga ut. Men sen lossnade det tack och lov, säger en belåten Daniel Jennevret.

På de avslutande 14 hålen hade han förutom dubbeln på 14:e hålet idel par plus fyra birdies på hålen 10, 13, 15 och 17.

– Jag hade ytterligare ett par riktigt fina birdielägen och spelade, frånsett lite trassel på 14:e hålet, den bästa golf jag kan göra mot slutet.

Förhållandena var bättre under fredagen med mindre vind. Banan är dock mycket blöt och ger ingenting gratis.

Dagens rond kommer Danne av allt att döma att få spela med Peter Gustafsson, välkänd profil från Europatouren.

– Det ska bli riktigt skojigt att få mäta sig med en sådan spelare.

Man kanske kan lära sig detaljer man kan ha nytta av i framtiden, funderar det 18-åriga golflöftet från Sandviken (och Gävle GK).

Mer läsning

Annons