Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennevret och Oja under 70 slag

Daniel Jennevret och Erik Oja, Högboparet som i går inledde sin tredje vintertävling i Spanien, gjorde årets första ronder under 70 slag.
För Daniels del innebär det att han ligger på delad tredje plats med 66 slag och för Erik att han ligger sjua med 67.

Annons

– Det gick väldigt bra, intygar Daniel. Jag startade på tian och var sex slag under par efter 14 hål. Sen gjorde jag ett par slarviga bogeys, bland annat på en par femma.

Både Daniel och Erik hade kunnat vara effektivare på just par femmorna. Ingen lyckades göra birdie på tre försök utan tappade båda var sitt slag på ett av de hålen.

Tävlingen spelas i Catalunya utanför Barcelona och ingår i ECCO:s vinterserie, den danska motsvarigheten till Nordea Tour. Och med i stort sett samma startfält som de tidigare tävlingarna, dvs med betydande inslag av spelare från Sverige och Danmark.

Men det är två andra nationer som toppar 140-mannafältet efter första dagen: skotten Wallace Booth med 63 och norrmannen Eirik Tage Johansen med 64 slag. Det betyder att Jennevret är bäste svensk tillsammans med Björn Hellgren, Frösåker och Felix Fihn, Delsjö. Han gjorde totalt sex birdies.

Klubbkamraten Erik Oja kompletterade sina fyra birdies med en bogey.

Tävlingen fortsätter i dag på den andra av Catalunyas två 18-hålsslingor.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons