Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennevret snöpligt nära avancemang

En förarglig bogey på näst sista hålet, par 3, och två koppsnurrar på hålen 16 och 18 stal chansen för Daniel Jennevret att kvalificera sig för spel i den svenska golfens flaggskepp, Nordea Masters.

Annons

Högbospelaren hade gjort en bogeyfri rond på PGA Sweden National utanför Malmö och fyra birdies när han kom till sjuttonde utslaget.

– Hålet var 210 meter, det blåste motvind och jag hamnade precis utanför greenen, berättar Danne. Jag var så nära att jag kunde putta men kom kort med mitt första slag och missade parputten. Surt.

Totalt spelade dock Daniel så bra från tee till green som han kunde göra, hade 14 birdieputtar på de första 15 hålen och koppsnurrar för birdie på både 16 och 18 utan att få i bollen. 69 slag, tre under par, blev det till slut.

– Det blir så där ibland. Tillfälligheter avgör ofta. Men jag är nöjd med mitt spel och ser fram mot nästa tävling.

Den inleds redan på torsdag med Nordea Tour i Trummenäs utanför Karlskrona, dit Daniel åker med klubbkompisen Erik Oja. Denne gjorde 73 slag i går, ett över banans par.

De tre bästa spelarna från kvalet får starta i Nordea Masters – på samma bana – den 4-6 juni. Vann tävlingen gjorde förre Europatourspelaren Michael Jonzon från Karlstad med 66 slag. Direkt kvalificerade med 67 slag blev även tysken Benedict Staben och Simon Forsström, AIK Golf.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons