Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna börjar på universitet i England

Den 22 september börjar Johanna Rosén, 18-årig golfare från Högbo, en treårig utbildning vid universitet i Newcastle, England. En utbildning som förutom teoretiska ämnen kombineras med golf.

Annons

Johanna genrepade inför den spännande skolstarten på bästa sätt genom att vinna juniorernas Skandia Riks i Sundsvall.

På köpet kvalificerade hon sig till junior-SM i slag, som avgörs i Falkenberg veckoslutet innan hon åker till England.

– Det är mycket som händer just nu, fastslår Johanna. Och jag är väldigt nöjd med mitt spel i Sundsvall. Det var egentligen första gången i sommar som jag kände att slagen satt ordentligt. Men så har jag heller aldrig haft så många birdiechanser som den här gången.

Johanna hade ronderna 75-76, vann tävlingen med två slag och hade ytterligare fyra slags marginal till trean.

I Newcastle pluggar sedan ett år tillbaka Christina Petersson och Kristoffer Bengtsson från Gävle.

– Det känns tryggt att ha kompisar hemifrån nära intill, säger Johanna, som var utbytesstudent i Bolton tidigare och som lärde sig språket redan i unga år.

– Pappa jobbade i Japan när jag var sju till nio år och då gick jag i en brittisk skola. Fast där handlade det mer om amerikaniserad engelska än vad man pratar i Newcastle.

Mycket golf kommer det att bli. Sporten har tidigare berättat om Christina Peterssons och Kristoffer Bengtssons framgångar vid skoltävlingar runt om i England. Nu får Johanna samma möjlighet till golf och utbildning.

Skandia Tour, juniorernas riksserie, avslutades mer eller mindre (endast JSM återstår) med tävlingarna i Sundsvall. Där spelade från Högbo även Jesper Sandegård och Erik Andersson men med mer blygsamma placeringar än Johanna. Deras bästa rondresultat var en 77:a av Jesper.

Mer läsning

Annons