Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JSM-silver till Gävletalangen

/
  • Pontus Nyholm från Gävle blev silvermedaljör vid junior-SM i matchspel.

Pontus Nyholm har haft en bra golfsommar.
Den senaste framgången för 17-åringen från Gävle GK – som är junior under ytterligare fyra säsonger – är att han vann silvermedalj när JSM i match avgjordes på Salems bana utanför Stockholm.

Annons

Efter att ha besegrat fem motståndare i följd var det först i sjätte matchen, den som avgjorde var guldmedaljen skulle hamna, som Pontus tvingades till en förlust. Det skedde mot Calle Hagström från Kungsbacka, som vann med 4/3.

Dessförinnan hade Pontus i semifinalen haft en dramatisk match mot Marcus Svensson från Halmstad, en av huvudfavoriterna. Först efter det tredje särspelshålet avancerade Gävlekillen till final.

För några veckor sedan var Pontus med om att hjälpa sin klubb upp till elitserien nästa år. Han har dessutom varia 4:a på junior-SM i slagspel och vunnit elitklassen en gång (i Sölvesborg) i Skandia Tour. Junior-SM i både slag och match ingår även i Skandia Tour, där Pontus trots sin unga ålder leder Order of Merit för landets juniorer.

Det var fler av våra lokala golfare som höll sig långt framme vid den senaste omgången av Skandia Tour:

• Emma Lundvall från Älvkarleby blev tvåa vid riksdivisionen i Linköping och avancerar nu till den högsta divisionen, Elit.

• Hugo Stenberg från Gävle blev fyra på pojksidan i Linköping.

• Erik Norling från Hofors hamnade på femte plats vid den regionala serien i Aspeboda, Falun.

• Högbos killar visade bra bredd i Falun.

Nästa omgång av Skandia Tour avgörs den 22-23 augusti med elitserien i småländska Hook och en av spelplatserna för Riksserien i Bollnäs.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons