Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många Gävlespelare i årets Älvkarleby Open

Gävlespelare har haft framträdande roller under Älvkarleby Open de senaste åren. I årets upplaga, som spelas på lördag och ingår i minituren, har Gävle en hel drös av spelare som aspirerar på tätplatsen och de knappt 20 000 kronor som går till vinnaren.

Annons

Förra året avslutade Martin Wendel från Gävle tävlingen med en drömrond på 62 slag. Men det räckte inte ända fram; Dennis Edlund från Mälarö gjorde en 63:a och hade haft en bättre första rond vilket räckte till vinst med två slag. Både Martin och Dennis finns i startlistan även nu. Liksom de två föregående årens vinnare, Marcus Norgren och Erik Carlgren. Den senare vann efter särspel mot förre klubbkamraten Ulf Andersson från Gävle. Nu är Eric pro på Lidingö, som han också representerar.

Andra favoritnamn från Gävle är bland annat Fredrik Eriksson, Mikael Johansson Moberg och Göran Östling.

Tidigare Gävlespelaren Paul Youngman, nu pro i Burvik, vill också vara med i tätdiskussionen liksom Högbos Fredrik Forsvall och paret Per Lif/Niklas Sjöberg från Hofors.

Av totalt 120 anmälda får 90 plats. Gränsen för deltagande skrivs till 3,4. Men startfältet innehåller 22 spelare med plushandicap, så årets Älvkarleby Open kan bli en högklassig tillställning. Den totala prissumman är 62 500 kronor. Tävlingen spelas över 36 hål utan kvalgräns.

Mer läsning

Annons