Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångmiljonbelopp till Gävle Golfklubb – och spelrätter ja tack

Gävle Golfklubbs medlemmar röstade på onsdagskvällen igenom förslaget att införa spelrätter i stället för medlemslån.
Det firades genom att avsluta extramötet med en glad nyhet:
Klubben har landat ett bidrag på två miljoner kronor från Allmänna arvsfonden.

Annons

När Gävle Golfklubbs dåvarande styrelse i april förra året lade fram förslaget att byta medlemslånen mot spelrätter för att bli kvitt den skuldbörda till medlemmarna som utgjort en ekonomisk belastning blev det stopp.

Medlemmarna röstade då för en återremittering av förslaget och styrelsen avgick.

Klubbens nya styrelse har sedan dess jobbat hårt med att informera och upplysa om vad skiftet till spelrätter egentligen innebär för både medlemmar och för Gävle GK.

På onsdagens extrainsatta årsmöte i Gavlerinkens foajé röstade en stor majoritet av de exakt 500 som deltog i omröstningen – 389 på plats och 111 via fullmakt – för införande av spelrätter utan garanti.

– Det var helt enkelt mer information som behövdes. Medlemmarna tyckte nog det gick lite för fort fram förra gången, säger klubbchefen Peter Stenberg.

Det innebär att klubben nu blir kvitt skulden till medlemmarna på 19 miljoner kronor.

– Vi är fortfarande skyldiga de medlemmar som gick ur klubben i fjol cirka tre miljoner kronor, men den summan lånar vi nu upp via banken, säger Stenberg.

Som en extra överraskning på det extra årsmötet avslöjade sedan styrelsen att klubben fått grönt ljus för ett bidrag från Allmänna arvsfonden på två miljoner kronor för att handikappanpassa hela anläggningen.

– Det här är något som det arbetats hårt med under lång tid i det tysta, vi ville inte gå ut med något innan vi visste att vi skulle få ett ja. Det blev klart strax före jul men vi har hållit på det till det här mötet, säger Peter Stenberg.

– Det är ett omfattande arbete som nu ska utföras så att vi kan ta emot funktionsnedsatta. Det handlar om många olika saker, men bland annat så kommer både parkeringsplats och vägar att asfalteras och det kommer ju samtliga medlemmar att få nytta av.

Arbetet med att göra Gävle Golfklubb handikappvänlig måste vara klart 31 december 2016.

– Det är väldigt noggrann uppföljning när man fått ett sånt här bidrag. Både Svenska golfförbundet och Svenska handikappförbundet är inblandade, säger Peter Stenberg.

Hasse Ström är mannen bakom ansökan och även den som blir projektledare.

Beskedet om mångmiljonbidraget mottogs med stora applåder.

– Det kändes riktigt fint att kunna presentera det här i dag, säger Peter Stenberg.

Mer läsning

Annons