Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén kan svinga även på sommaren

I fjol var det Patrik Södergren.
I år Magnus Muhrén.
SAIK:s bandystjärnor sätter avtryck även inom Högbo Golfklubb. ”Murren” ingick häromdagen i ett Högbolag som besegrade Hofors i en klubbmatch.

Annons

Båda har talang för att svinga en klubba även sommartid. Förra året fick Patrik Södergren förtroendet att vara assisterande coach för Högbo i division 1.

Det gjorde han så framgångsrikt att klubben avancerade till elitserien.

Där Högbo för övrigt spelar om lag-SM (i Hovås, Göteborg) den 15-18 juli i år.

Efter fjolårets golfsäsong fick Södergren lust att börja spela bandy på nytt och tog en plats i det SAIK:s lag som avancerade till semifinal i SM.

Och i det laget var som vanligt Magnus Muhrén en av de aktörer spelet kretsade mest omkring.

Nu har Magnus bytt roll med hans lagkamrat – men inte som coach utan som spelare.

Efter att ha gjort bra resultat i några mindre tävlingar, framförallt under golfveckan i Sandviken, blev ”Murren” häromdagen nominerad till en av platserna i det Högbolag som mötte Hofors i en klubbmatch.

Och han gjorde det bra. Vann sin singelmatch och föll knappt i de två lagmatcherna.

– Nää, det är jag inte mogen för. Visserligen har jag spelat ganska mycket golf den senaste tiden, men ska man tänka sig konkurrera med den svenska golfeliten måste det finnas en helt annan bakgrund än den jag har, säger Muhrén.

Många, både aktiva och spelare, i Högbo är dock fulla av beundran över att ”Murren” med sin ringa träning i golf ändå kan prestera så bra.

Han spelade ihop med Högbos tränare Micke Söderlund i ett par av lagmatcherna mot Hofors:

– ”Murren” är bra på alla delar inom golfen och har inte minst fin känsla för närspel. Skulle han ha möjlighet att lägga ner mer tid på träning blev han ännu bättre. Kanske det kommer när han slutar med bandyn. Hans bäst-före-datum är det långt kvar till, säger Micke.

Klubbmatchen, hur den slutade?

Jo, de reservbetonade lagen – både Högbo och Hofors saknade några av sina bästa – var väldigt jämna, men slutligen vann Högbo med siffrorna 7–6.

En dammatch ingick och den vann ”Cissi” Leijon-Fröjd från Hofors överlägset.

Returmötet kommer att spelas i Hofors den 11 augusti.

Mer läsning

Annons