Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära Masters för Jennevret

Annons

Ett futtigt slag skilde Gävlejunioren Daniel Jennevret från att kvala in till SAS Masters, som inleds på Arlandastad den 14 augusti. Vid det kval över 36 hål som spelades på måndagen på Österåkers mästerskapsbana hamnade Daniel på åttonde plats.

I kvalet hade Sveriges 54 bästa amatörer bjudits in för att spela om sex platser. Daniel Jennevret och hans jämnårige klubbkamrat Erik Oja fick chansen. Medan Erik inledde darrigt med 77 slag på första varvet gjorde Danne par, 72. En dubbelbogey på andra rondens sjunde hål innebar att han tappade kontakten med topp sex. Men birdies på både hål 16 och 17 gav på nytt chansen, och ifall Danne gjort birdie även på 18:e hålet hade det blivit särspel om den sjätte platsen.

– Jag hade koppsnurr. Så nära var det, säger Danne som var ett slag ifrån även när han kvalade för två år sedan.

Erik Oja i sin tur inledde andra ronden med en praktfull eagle men tappade på nytt efter en trippel (samma hål som Dannes dubbel) och hamnade på 27:e plats.

Bra ändå med tanke på att det handlade om den svenska amatöreliten bland juniorer och seniorer. Segrare blev Pontus Widegren från Stockholms GK, 18 år liksom Jennevret och Oja.

Nu blir Peter Hedblom ensam från Gävle och Gästrikland om att spela SAS Masters.

I år är det sista gången inom överskådlig tid som Arlandastad får arrangera denna svenska stortävling. Nästa år står Barsebäck på tur och sedan har nya Bro Hof Slott, en spektakulär anläggning vid Mälaren som ännu inte testats i stora sammanhang, fått kontrakt på att arrangera tävlingen åtta år i följd, 2010-2017.

Mer läsning

Annons