Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oja vidare till sista dagens spel

Förra veckan var det Daniel Jennevret som representerade Högbo Golfklubb när finaldagen i Nordea Tours spanska vinterseries andra tävling avgjordes i Lumine.
Den är veckan handlar det om Ecco Tour i Catalunya och nu blev det hans klubbkamrat Erik Oja som gick vidare till sista dagens spel.

Annons

Där blev det stora omkastningar för många, så även för Erik. Han inledde med att redan på sitt tredje hål (banans tolfte) göra en dubbelbogey och tappa möjligheten till en plats på 10-i-topp. Men sen gick Erik fortsättningen på ett slag under par och hamnade slutligen på 26:e plats. En eagle och sju birdies blev det under de tre dagarna efter ronderna 74-68-71. Kompisen Daniel var i sin tur ett slag från kvalgränsen.

Segern gick till dansken Benjamin Henry Poke före finländaren Mikael Salminen. Svenskarna hade som helhet ingen bra dag och tidigare ledaren, Björn Hellgren från Frösåker, dalade till delad femte plats efter en 74-rond.

Ecco Tour – där deltagarna är i stort sett desamma som på Nordea Tour – fortsätter om någon dag med en ny tävling på Catalunya. Sedan drar den nordiska touren vidare till Black Mountain i Thailand.

Mer läsning

Annons