Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pontus från Gävle med i prestigefyllda tävlingen British Boys

/
  • Pontus Nyholm representerar Sverige vid en av världens största juniortävlingar.

Kommande vecka spelar Gävles 17-årige Pontus Nyholm en av de mest prestigefyllda juniortävlingarna i världen, British Boys. Den avgörs på anrika Royal Birkdale i Southport, England. Svenska Golfförbundet har tagit ut en trupp om sju juniorer för att försöka försvara titeln från förra året, då Oscar Bergqvist vann.
¬– Vi spelar först slagtävling 36 hål, varefter det blir match och utslagning fram till en final över 36 hål, berättar Pontus på väg till England.

Annons

För några veckor sedan var det Gävles Joacim Åhlund som representerade Sverige vid EM för 18-åringar i Finland. Han var mästerskapets kanske individuellt bäste när Sverige blev silvermedaljör efter att ha vunnit alla sina matcher utom en; i finalen mot Tyskland vann han till och med båda sina matcher.

Nu är det alltså året yngre klubbkamraten Pontus Nyholms tur att tävla i de svenska färgerna. Han har också en mycket fin säsong hittills med placeringarna 2-4 i junior-SM match respektive slag, en vinst i Skandia Tour elit och dessutom fint spel när Gävle avancerade till elitserien för några veckor sedan.

Men nu handlar det om landslagsspel i en tävling dit deltagare från hela världen kommer.

– Det är visst 252 anmälda, så konkurrensen är säkert knivskarp, tippar en laddad Gävletalang.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons