Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet satte stopp för spel i Gefle Open

Väntan, väntan, väntan…
Lördagen i Gefle Open fördrev spelarna till större delen i klubbhuset. Orsak: ett envist regn som tvingade tävlingsledningen att göra uppehåll efter några timmar av förmiddagens pass.

Annons

Sedan togs timme för timme beslut om att flytta fram till ny starttid med hopp om att regnet skulle upphöra. Men det slutade aldrig, utan tävlingen fortsätter i dag klockan halv åtta.

Vid avbrottet hade ingen hunnit spela 18 hål. Det mesta någon hann avverka var 16 hål.

En som dock struntade i regnet, även om det för hans del kom först efter ett fåtal hål, var Vasatorps Steven Jeppesen. Han gick på 67 slag i fredags och fortsatte nu med 31 på första nio efter birdies på hål 1, 2, 5, 6 och 7. Sen blev det en förarglig bogey på tian, varefter Steven satte en ny birdie på hål tolv för att gå till tio under par totalt.

Med den noteringen har han inte mindre än fem slags försprång när tävlingen fortsätter i dag. Men då ska man komma ihåg att hälften av konkurrenterna inte hunnit starta sin andra rond.

Fem under par gick också förre Europatourspelaren Mattias Eliasson från Ljunghusen, som därmed avancerade i resultatlistan upp till en plats bland de tio främsta.

Det är mycket Skåne i Gefle Open. Inte nog med att en skåning (Björn Åkesson, Barsebäck) vann Peters Hedbloms tävling i fjol. I går berättade Sporten om Jens Dantorp från Kvarnby som leder Nordea Tour totalt. Och nu återfinns inte bara Steven Jeppesen och Mattias Eliasson utan även ytterligare några skånska spelare bland de allra främsta.

Dessutom är tävlingens högste boss, Magnus Atlevi Persson, från Landskrona. Han spelade på sin tid 225 tävlingar på Europatouren och är liksom i fjol TD eller överdomare. Det betyder bland annat att han exempelvis tar beslut om att stoppa en tävling för regn. Liksom när det är dags att starta den igen.

I går eftermiddag blev det aldrig läge för det sistnämnda.

I dag är det dock utlovat betydligt bättre väder från meteorologernas sida.

Det betyder till att börja med att de som hann börja sin rond på lördagen ska spela klart, sen att resten sätter igång så fort som möjligt och gör sin andra 18-hålsrond.

Därefter kommer de som klarar kvalgränsen – 45 proffs (och amatörer) plus delningar – att spela de avslutande 18 hålen. Det blir en lång dags färd mot natt!

Av spelarna från Gästrikland gjorde Daniel Rudolfsson bäst ifrån sig och ligger på rätt sida om den tänkta kvalgränsen, +2. Daniel började på hål tio och vände på ett över par. Men sen gjorde han eagle på ettan och får fortsätta sin andra rond ett under par i dag.

Varken Kalle Andersson eller Marcus Norgren hann påbörja sin rond men är också på rätt sida om kvalgränsen.

Gustaf Sjögren gjorde en bra inledning på sin rond och det förtjänar nämnas att han på banans andra hål gjorde birdie där han i går fick i bollen på sitt nionde försök. Sex slags skillnad…

Mer läsning

Annons