Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så nära en Spanienresa för GGK-juniorerna

Gävles rekordunga lag gjorde en bra insats vid slutspelet i lag-SM för juniorer i Öijared utanför Göteborg.
Men det blir ingen resa till Spanien, dit de fyra främsta klubbarna får åka.

Annons

Däremot lyckades Gävle med sitt reducerade lag mot de flestas tips avancera från den första omgången av matchspelet och hamnade slutligen på femte plats bland de 16 deltagande slutspelsklubbarna.

Efter att ha blivit tolva i det inledande slagspelet över 36 hål, ställdes Gävle mot trean Vasatorp – och gjorde en kanonmatch. Det blev seger med så klara siffror som 4/1, dock efter åtskillig dramatik.

Coachen Björn ”Bino” Rindestig summerar match för match:

• Joel Larsson och Alice Rindestig inledde med foursome, vann med 2/0.

• Hugo Stenberg och Linus Magnusson, också i foursome, tog hem segern med 2/1.

• Rebecca Gyllner i singel mötte en övermäktig motståndare men höll ut till dess det var fyra hål kvar.

• Pontus Nyholm avgjorde sin singelmatch på hål 16, vann med 3/2.

• I sista boll inledde Kasper Hedbloms konkurrent med eagle, birdie, birdie. Men Kasper höll sig iskall, hämtade upp underläget och avgjorde på 17:e hålet, vinst 3/1.

Vid den efterföljande lottningen inför kvartsfinalen mellan de åtta bästa fick Gävle svårast tänkbara motstånd i Hills GK, som hade vunnit det inledande slagspelet. Och där blev det alltför tufft.

Gävle lyckades dock dela två matcher – foursomeparet Hugo Stenberg/Linus Magnusson samt Pontus Nyholm i singel – medan det blev förlust i de övriga matcherna: Joel Larsson och Alice Rindestig i foursome samt Rebecca Gyllner och Kasper Hedblom i singel.

De fyra klubbar som nu får nöjet att spela om JSM-medaljerna i Spanien är Delsjö, Hill, Ljunghusen och Örebro.

– Vi var inte långt ifrån. Men det är inte fy skam att bli femma i den här konkurrensen, berömmer Björn ”Bino” Rindestig. Dels spelade vi utan Jocke Åhlund och Joel Wendin, dels är snittåldern på det lag vi ställde upp med 16 år. Och med tanke på att junioråldern går till 21, kan man väl säga att vi har framtiden för oss.

Mer läsning

Annons