Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Erik Oja nå golftoppen – med Kasper Hedbloms hjälp

Erik Oja, en av Högbo Golfs två spelare på de nordiska tourerna, inleder samarbete med Kasper Hedblom.
– Kasper är utomordentligt duktig som tränare och jag hoppas kunna ta ytterligare något steg i min utveckling som golfare med honom, säger Erik.

Annons

Erik Oja.

Sporten har tidigare skrivit om Kasper, som är inne i slutfasen av sin utbildning till PGA-tränare i golfförbundets regi. Han är tredje generationen Hedblom efter farfar Olle, pappa Peter – som nu, efter karriären, är kommentator åt Viasats golfkanal – och faster Madeleine, som vid sidan av sitt tränarskap även delger sig av sitt kunnande åt facktidningen Svensk Golfs läsare.

Kasper har alltså att brås på. Farfar Olle var efter sin egen tid som spelare huvudtränare i Gävle GK och ledstjärna för alla efterkommande i den egna familjen med Peter som fixstjärna.

– Men Kasper kan redan nu mycket mer om golfsvingen än vad jag någonsin kunde, berömmer Olle. Han har väldigt bra blick för detaljer och det ska bli intressant att följa hans utveckling.

Till att börja med sker den nu tillsammans med Erik Oja, som var på väg mot slutkvalet till Europatouren i höst och som med Kaspers hjälp vill göra ytterligare ett försök att etablera sig för spel på högre tourer än där han har varit.

Liksom Daniel Jennevret ingår Erik i den svenska olympiska kommitténs satsning mot OS 2020. Men nu har han alltså bestämt sig för att avbryta samarbetet med den gruppens tränare, Rikard Lindberg, för att i stället satsa på Kasper Hedblom.

Ett träningsläger i Dubai i början av februari för medlemmar i främst Gävle GK är ett steg på vägen mot fördjupat samarbete. Där ska för övrigt Erik assistera Kasper som tränare.

Mer läsning

Annons