Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Gävle GK ta sig till final i Spanien

– Om Sverige lyckades vinna EM för U21-laget i fotboll, skulle väl vi kunna kvalificera oss till Sverigefinalen i Spanien!

Annons

Den som säger detta är Björn Rindefors från Gävle GK, och det han talar om är golfens slutspel i klubb-SM för juniorer. Det spelas kommande veckoslut i Öijared utanför Göteborg och i potten ligger en resa för de fyra främsta klubbarna till spanska Lumine GC utanför Taragona, där det den 29-31 oktober avgörs vilka som blir svenska juniormästare. Totalt deltar 16 lag vid slutspelet i Öijared.

– Vi har visserligen ett ganska reducerat lag bland våra pojkar, men det har många av våra konkurrenter också, så vi ser bara möjligheter med det här slutspelet, säger Björn.

Orsaken till manfallet är att skolorna i USA har startat, Joel Wendin och Kalle Nilsson finns där redan. Dessutom har Joacim Åhlund av Svenska Golfförbundet tagits ut till en internationell juniorturnering som samma helg spelas på den berömda banan TPC Sawgrass i Florida.

Gävle har avancerat till det svenska slutspelet genom att först vinna med 24 slag på Arlandastad – där bland annat Pontus Nyholm hade 65 slag i singelspelet – och sedan knipa platsen till Öijared vid den avgörande omgången i Burvik.

Tävlingen i Öijared spelas över tre dagar. Gävles trupp: Rebecca Gyllner, Alice Rindestig – Kasper Hedblom, Joel Larsson, Linus Magnusson, Pontus Nyblom, Hugo Stenberg.

Mer läsning

Annons