Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista dagen avgör Gävles elitserieöde

Efter tre dagars spel i lag-SM avgör sista dagen om Gävles herrar ska klara sig kvar i golfens elitserie. Efter rena bottennappet på förmiddagen i går, där Gävle blev sist (!) av samtliga lag i foursome, ryckte laget upp sig i bästbollarna på eftermiddagen. Men fortfarande balanserar Gävle runt nedflyttningsstrecket.

Annons

Inför lördagens singlar ligger gästrikelaget på 15:e plats. Endast tre slag skiljer upp till en plats bland de 13 främsta, dvs de som klarar sig kvar till nästa år. I den striden kämpar Gävle med Västerås, Gränna och Kristianstad.

Gävle valde att vila junioren Daniel Jennevret inför eftermiddagens singlar i går. Danne har haft ett intensivt program de senaste två veckorna. Vid pojk-DM i Japan spelade han sju ronder och hittills denna vecka har han spelat fyra. Ett tufft program för en 18-åring. Han kan behöva ladda om batterierna inför lördagens helt avgörande spel.

– Vi hade redan från börjat planerat att låta Danne vila. Han har ju inte bara spelat en massa ronder på två veckor, han har också rest från Japan till Sverige och varit med om att fira vinsten i pojk-VM, säger Gävles coach Lasse Wendel.

I dagens singlar finns dock Danne på banan igen.

Efter genomklappningen i morgonens foursome gick det betydligt bättre för Gävle i bästbollarna på eftermiddagen. Framförallt uppträdde Marcus Norgren och Mikael Johansson Moberg på ett utmärkt sätt. De gick sju slag under banans par efter bland annat en eagle på hål sju.

Ulf Andersson och Martin Wendel gjorde 71 slag, vilket innebar att laget totalt hade åtta slag under banans par.

Nu kommer allt att avgöras i dagens singlar.

Mer läsning

Annons