Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoglund-Hansson vann på Skandia Tour

Kristina ”Stina” Skoglund-Hansson, Högbos dam­förvärv från Söderhamn, knep Gästriklands enda vinst vid veckans omgång av Skandia Tour.

Annons

Det skedde i den regionala divisionen, som genomfördes i Avesta. Kristina låg i kraftigt underläge efter 18 av de 27 hålen men spelade upp sig och lyckades fixa till särspel mot Mimmi Gullberg från Rättvik. Det slutade på bästa sätt för Stina, som därmed tar klivet upp till riksdivisionen till nästa omgång.

Gävles Sofie Pettersson gjorde också en bra spurt och slutade sexa. Hennes klubbkompisar Tobias Bengtsson och Kasper Hedblom placerade sig också på 10-i-topp. Pojkgruppen kunde på grund av regnet endast spela 18 av planerade 27 hål.

Ett annat bra Gävleresultat kan skrivas in på Pontus Nyholm, som vid distriktsdivisionens tävling i Bollnäs placerade sig på andra plats, endast ett slag bakom segraren.

I riksdivisionen, som spelade 54 hål på Drottningholms bana, avslutade Högbos Linus Lilliedahl med 73 slag och avancerade till 22:a plats. Anmärkningsvärt i den tävlingen är att det blev seger för Uppsalas Carl Elmesiöö, som tidigare representerat Älvkarleby. Därmed flyttas han upp till elitdivisionen.

Nästa omgång av Skandia Tour spelas den 20–22 augusti.

Mer läsning

Annons