Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelat för Hedblom efter kvalmissen: "Nu gör jag nåt annat"

/

Sista kapitlet i Peter Hedbloms liv som professionell på Europatouren i golf skrevs på torsdagen i spanska Catalunya utanför Barcelona.
– Nu vänder jag blad och börjar med något annat. Vad det nu kan bli, säger han efter kvalmissen.

Annons

45-åringen från Gävle med en 27-årig tillvaro i den europeiska golfeliten stretade dock länge emot under slutronden av kvalet till nästa års tour.

Peter inledde med ett par tidiga birdies, låg då tre under par och klättrade uppåt mot kvalgränsen. Men i stället för fortsatta birdies blev det bogeys på hålen 7-8 och dubbelbogey på det elfte. Och då var både dagen och en tänkt fortsättning på proffsspelandet slut. I resignationens tecken avslutade han med tre raka bogeys.

Totalt blev det efter ronderna 69-74-73-67-72-76 tre slag över banans par och 70:e plats i resultatlistan.

– Efter min första birdie hade jag eaglechans på nästa hål men treputtade. När sen mina bogeys kom, tog bensinen slut. Men jag är inte alltför besviken, det hade nästan varit för bra om jag med min bakgrund under den här sommaren hade lyckats klara kvalet.

Veckan som helhet har trots allt bjudit på mycket positivt, tycker Peter. En sak har dock gått mindre bra:

– Det är närspelet. Jag har träffat väldigt många greener men inte gett mig själv riktigt bra birdiechanser. Dessutom har puttningen varit riktigt dålig.

Någon tävlingsgolf blir det inte nästa sommar.

– Nej, nu vänder jag blad och börjar med något annat. Vad det nu kan bli.

Peter Hedblom skulle med sin erfarenhet säkert kunna ge de unga talangerna inom Gävle GK hjälp på vägen mot att utvecklas vidare. Kanske som coach, eller till och med spelande coach, i det klubblag som avancerat till elitserien?

– Det vore väl inte helt otänkbart. Jag vill förstås inte stå i vägen för någon av de yngre, men skulle det bli skador eller sjukdomar kanske jag kunde hoppa in. Det ska bli kul att följa deras utveckling. Det är många som har fina förutsättningar, som Pontus Nyholm och Jocke Åhlund.

Av 23 startande svenskar vid kvalet i Catalunya blev det till slut bara en som gick vidare till nästa års tourspel, junioren och kvalets ende amatör, Marcus Kinhult.

Mer läsning

Annons