Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spurt bäddade för vidare spel

Med en riktigt snygg avslutning av andra rundan fixade Peter Hedblom vidare spel i Bahrain.
– Fyra birdies på de fem sista hålen kändes riktigt bra. Hittills har det varit en helt okej säsongspremiär, säger Hedblom.
Totalt är han fem under par på en delad 32:a plats.

Annons

Gävlegolfaren var ett slag bättre i går än under den första ronden.

– Men egentligen spelade jag lite bättre i torsdags. Det som var skönt nu var att puttningen stämde så bra. Jag satte flera från fyra-fem meter där jag tidigare haft stora problem.

Med fem hål kvar att spela låg Peter på ett över par för dagen när den stora slutspurten sattes in. Fyra birdies och helt plötsligt stämde det mesta. Till slut blev det 69 slag – tre under par – och han grejade cuten med tre slag.

– Målet var att få spela att fyra ronderna så här i säsongens första tävling. Nu är jag där och ska försöka klättra några placeringar de här två sista dagarna också. Det handlar om att få igång grejorna när det har varit ett längre tävlingsuppehåll och hittills känns det fint.

Banan i Bahrain som är ritad av Colin Montgomrie har fått lite kritik så här långt.

– Det är dom sämsta greenområden jag har sett på den här nivån. Men det kanske ändå är lite till fördel för mig som tränade på något liknande i USA innan jag åkte hit, säger Hedblom.

Han har sex slag upp till ledningen som delas av italienaren Edoardo Molinari, fransmannen Raphael Jacquelin, spanjoren Miguel Angel Jimenez och svensken Peter Hansson. Den kvartetten är samlad på elva under par.

Johan Edfors (-9), Robert Karlsson (-8), Alexander Noren (-7) och Christian Nilsson (-6) är övriga svenskar före Hedblom efter två dagar.

Mer läsning

Annons