Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämmer närspelet kan Hedblom gå långt

Peter Hedblom är ute efter revansch.
British Open kan bli den tävling som gör att hans vacklande insatser på årets Europatour kommer i skymundan.
– Stämmer närspelet så kan allt hända, säger Hedblom inför majortävlingen på skotska Turnberry.

Annons

Det är åttonde gången som Peter Hedblom deltar i British Open. Fjolårssäsongens goda resultat på Europatouren har gjort att han är kvalificerad för en av årets fyra majortävlingar med start i morgon (de övriga är US Open, US Masters och PGA Championship).

– Majortävlingarna är de tävlingar de flesta golfare vill spela, jag ser givetvis fram emot det och träningarna på sistone har känts riktigt bra, berättar Hedblom via telefon.

Men den senaste tidens formkurva för Hedblom på Europatouren har inte varit på topp. Till den senaste tävlingen, Scottish Open, kom han däremot från en uppåtgående trend med bland annat en 21:a plats på Open de France.

Trots det slutade det i moll för Hedblom i Scottish Open då han inte fixade kvalgränsen för fortsatt spel.

– Det var givetvis tråkigt, men jag blev inte fullt lika besviken som jag brukar när jag inte fick fortsätta spela. Nu får jag ju mer tid till att förbereda mig för British Open, en meriterande uppgift, resonerar Hedblom, som hela nio gånger den här säsongen missat kvalgränsen i en tour-tävling.

Han vet att om det mesta stämmer i hans spel kan det bli en topp-tio placering – precis som för 13 år sedan då Hedblom knep en sjundeplats.

– Det var en rolig upplevelse. Men ska det återupprepas krävs det att spelet fungerar korrekt, främst närspelet som fungerat allra sämst för mig i år, förklarar han.

Och på topp alla fyra dagar måste han vara.

– Ja, det är ett måste, jag har inte råd att missa någonting någon dag, konstaterar han.

De tre senaste dagarna har Hedblom ägnat åt att gå två rundor på Turnberrys banor. Något som har fungerat riktigt bra.

– Banorna och formen känns bara bra – men det är en sak med träning och en sak med tävling. Förutom att vara jämn i sitt spel hänger det mycket på att man får en bra start på de nio första hålen och att man inte tänker så mycket på att det är en majortävling. Det är lätt att man spänner sig, säger Hedblom.

En bra start fick han 1996 då han även spelade en del tätbollar med Jack Nicklaus, den golfare med flest majortitlar genom tiderna. Men trots allt tycker Peter att US Open är roligare, där slutade han på en elfteplats 2005 och gick ihop med Tiger Woods (näst flest majortitlar).

– Det är väl främst för att européerna inte har gått så bra på US Open som jag tycker att det var häftigt att sluta elva, säger Hedblom.

– Haha, då kanske jag ändrar mig.

Mer läsning

Annons