Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt spel av gästrikegolfare på Skandia Tour

/
  • Joakim

17-årige Joacim ”Jocke” Åhlund från Gävle GK har på nytt tagits ut till pojklandslaget i golf. Efter att tidigare ha representerat Sverige i Spanien och i England, där han vann, handlar det nu om ett tredje europeiskt land, Tyskland.

Annons

Redan på onsdag åker Jocke tillsammans med ytterligare tre svenskar till German Boys utanför Frankfurt. Där ska de spela 54 hål med kval efter 36.

– Vi är 17 och 18 år alla fyra som tagits ut, säger Jocke, som haft en stabil inledning på säsongen och placerade sig på sjätte plats vid Skandia Tours elitserie i Borås.

Efter en lite sämre inledning på första varvet med bland annat två dubbelbogeys, kom Jocke igen med 71 slag, ett under banans par på andra varvet, för att avsluta med 73. Totalt blev det tio birdies över 54 hål.

Jocke kompletterades finfint av klubbkompisen Pontus Nyholm, som endast var ett slag sämre och även han tog sig in på 10-i-topp.

Gästriklands bästa placering oavsett division när andra omgången av Skandia Tour genomfördes, vanns dock inte av någon junior från Gävle GK. Nej, den som lyckades allra bäst var 17-årige Oliver Lilliedahl från Högbo, som vid den regionala serien i Vassunda avancerade till särspel. Där föll han visserligen på det fjärde hålet men fixade en fin andraplats, vilket betyder att han till nästa omgång flyttas upp till Skandia Tours näst högsta division, Riksserien.

Oliver avslutade med att gå på banans par, 72 slag.

Dessförinnan hade han gjort 78 slag, ett resultat med kraftig mersmak. När Oliver kom till 15:e hålet var han två slag under banans par och allt såg ut att peka mot en fantastisk inledning. Men så råkade en av hans medspelare spela på fel boll, något som ingen observerade varefter även Oliver spelade på fel boll. Det resulterade i dubbla pliktslag samt en trippel – och i besvikelsen två dubblar och en bogey som avslutning.

Åtta tappade slag på fyra hål. Vid 72-ronden på eftermiddagen gjorde Oliver idel par på motsvarande hål…

Våra lokala golfare tog ytterligare några placeringar bland de tio främsta:

• Edward Axlund från Gävle blev 5:a i Vassunda.

• Älvkarlebys Emma Lundvall var placeringen sämre, 6:a, vid Riksserien i Strängnäs.

• Vid distriktsserien i Säter blev Högbos Max Widlund 3:a, endast ett slag bakom segraren, trots att han hade elva slag på ett par-4-hål. Hans klubbkamrat Rasmus Ottnargård blev 4:a.

Nästa omgång av Skandia Tour avgörs den 26-28 juni. Elitserien spelas i uppländska Edenhof över 72 hål, medan Arninge och Kumla är närmaste spelplatser för Riksserien.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons