Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svart år för Hedblom

25:a som bäst – Peter Hedbloms golfsäsong är en stor besvikelse så här långt.
Och Europatourkortet kan vara i fara.
– Det är en jobbig situation, men jag hoppas på en vändning, säger han.

Annons

Helgens spel i Italien slutade med ännu en missad cut och Peter Hedblom fick tillbringa helgen hemma i Strömsbro i stället för på golfbanan utanför Turin. Det var sjätte gången den här säsongen, på tio tävlingar, som Hedblom blev utslagen efter två ronder.

Han har rasat på världsrankingen, är nu 146:e man, och på Europatourens ranking, som avspeglar inspelade pengar i år, är han blott 194:a.

Det börjar med andra ord likna 1998 – året då Peter Hedblom tappade tourkortet och fick börja om på Challenge Tour.

– Då stämde ingenting, nu känner jag ändå att kan jag bara få närspelet att klicka är jag med och hugger i toppen igen. Jag har spelat tio tävlingar och planerar att spela 25, så mer än hälften återstår. Och jag har svårt att se att hela säsongen ska gå så här dåligt, säger Hedblom som verkar hålla humöret väl uppe.

– Det är en jobbig situation, men jag gräver inte ner mig. Det är nog så att jag blir ännu mer taggad i stället, jag är sugen på att spela.

Som vanligt när det gäller Peter Hedblom är det puttningen som är problemet. Det har gått troll i det, han vill för mycket och i stället låser det sig. Hedblom försöker tävla sig i form och hoppas på en vändning rätt som det är.

Framför honom ligger nu två av säsongens största tävlingar, Irish Open och nästa helg PGA-mästerskapen på Wentworth – spelarnas egen tävling.

– Jag behöver ett trendbrott; ett bra varv, kanske två i rad för att få lite självförtroende. Och spelar man bra nu finns det mycket pengar att tjäna.

– Nej, det är den inte, jag har sponsorer som går in och täcker upp. Och jag har trots allt spelat in cirka 300 000 kronor, och det motsvarar ungefär utläggen.

Förutom det självklara, att säkra tourkortet, blir målet nu att kvalificera sig till Europatourfinalen i Dubai i november, det som kallas ”Race to Dubai”, där de 60 bästa i penningligan gör upp om 10 miljoner dollar.

Dessutom har Peter Hedblom ett kval till US Open att se fram emot – och British Open, dit han i år är direktkvalificerad efter sin placering på penninglistan i fjol.

– Skönt att ha det klart i alla fall. I fjol hade jag min bästa period i början på säsongen och den som kommer nu var jag inte alls bra. Det kanske kan bli tvärtom i år, säger han förhoppningsfullt.

Men då måste puttarna börja rulla i.

Mer läsning

Annons