Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svart på vitt – ”Kricken var bäst

Gävle Open i golf inleddes och avslutades med regn. Men en som enbart upplevde solsken på Avans bana under de två dagarna var hemvändaren Christian ”Kricken” Härdin från Barsebäck.

Annons

Den förre storspelaren i Gävles färger vann aldrig Gävle Open, eller Gevalia Open som det hette då, under den tid han spelade för Gävle. Nu kom han hem, gick fyra slag under banans par och vann på köpet 28.000 kronor.

– Pengarna är bra att ha men att få vinna tävlingen är större. Tänk så många gånger jag försökt tidigare utan att lyckas. Och nu, när jag slutat med tävlingsgolf och enbart är instruktör så lyckas det. Härligt, jublade Kricken sen det stod klart att han vunnit.

I ärlighetens namn bör det dock fastslås att konkurrensen i årets tävling var något svagare än i flera av 80- och 90-talens upplagor.

Vinnaren var imponerad av Avans bana, som han aldrig spelat tidigare:

– En mycket bra anläggning, som det ska bli kul att återkomma till någon senare gång.

In i det sista bjöds dock den naturaliserade skåningen tufft motstånd. Och det var en junior från hemmaklubben som fick chansen på det 36:e och sista hålet.

Erik Oja, 18 år, behövde göra eagle på sluthålet, par fem, för att vinna. Efter två slag var han tiotalet meter från greenen. Chipen var ytterst nära att ramla i men rann iväg några meter från hålet. Birdieputten för särspel slank också förbi, varefter Erik fick nöja sig med par och bli tvåa i tävlingen.

– Klart att man alltid vill vinna. Men jag är nöjd med mitt spel. Och med en ny putter som jag plockade fram före tävlingen bröt jag en ond trend med dålig puttning som jag haft den senaste tiden, säger Erik.

Många juniorer från hemmaklubben höll sig väl framme. Tre 18-åringar (förutom Oja var det Jonathan Bengtsson och Daniel Jennevret) placerade sig bland de tio främsta.

Näst bäst bakom Oja av hemmaspelare var dock något äldre Martin Wendel som också hade chansen till särspel mot Kricken Härdin när några hål återstod. Men efter sin fina fredagsrond på 70 slag fick han nöja sig med 72 på lördagen och bli trea i tävlingen. Fyra var Göran Östling, som för övrigt åker till Sundsvall på tisdag för att försöka försvara sin seger från fjolåret.

Bästa gästrikar bakom Gävlespelarna var Niklas Sjöberg från Hofors och Gustaf Sjögren, Högbo, på delad tolfte plats.

Bästa ”hemvändare” bakom vinnaren blev Robert Löfqvist från Rya och Peter Grimfjord, Jönköping, även de på tolfte plats.

Mer läsning

Annons