Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung och gammal lyfte Hofors

Hofors GK parkerar på femte plats efter första dagen av golfens div.II-spel på Aspebodas bana utanför Falun.

Annons

Hos Hofors var det framförallt lagets äldste och yngste som motsvarade förväntningarna – och mer därtill:

• 13-årige Erik Norling gjorde 79 slag i foursome och sedan 73 i bästboll, båda gångerna tillsammans med Anton Johansson.

• 44-årige Magnus Rosén, som inte spelat tävlingsgolf på mer än ett decennium, hoppade in i eftermiddagens bästbollar och klippte till med 68 slag ihop med spelpartnern Mikael Johansson.

Totalt har Hofors endast sex slag upp till tredje plats.

– Det är mer än godkänt med vårt nykomponerade lag, tycker coachen Nutte Sjöberg. Det ena laget i foursome tappade kanske lite väl mycket, men så kan det ju vara i golf.

Hemmalaget Falun-Borlänge har tagit en överlägsen ledning med tolv slag före ett annat dalalag, Hagge GK från Ludvika. Sedan ryms Ljusdal, Söderhamn, Hofors och Avesta inom sju slag.

Anmärkningsvärt är att det fina spelet i eftermiddagens bästbollar gav Hofors andra plats i det spelsättet. Magnus Roséns och Mikael Johansson 68-rond var endast två slag från dagens bästa resultat.

Seriespelet på Aspeboda avslutas i dag med ytterligare en foursome samt singelspel där fyra deltagare i varje klubb ingår.

– Det blir spännande se hur det slutar. Lyckas vi hålla en jämn nivå, kanske vi kan vara med och konkurrera om en plats på pallen, säger Nutte.

Avsikten var även att SAIK Golf i Sandviken/Trebo skulle ha deltagit i Aspeboda. Den nybildade klubben lämnade dock återbud.

Mer läsning

Annons