Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för Hedblom efter andraplatsen

Peter Hedblom tar ett jättekliv på världsrankingen efter sin andraplats i KLM Open.
Dessutom avancerar han i Europatourens penningliga och har chans att vara med i tourfinalen i Dubai där prissumman är skyhöga 10 miljoner dollar.

Annons

Peter Hedblom var rankad bland de hundra bästa i världen när säsongen startade, men efter en problematisk säsong halkade han ända ner till 211:e plats innan allt tog en vändning i helgen.

Efter andraplatsen i holländska KLM Open, där Hedblom förlorade särspelet till Simon Dyson (även om Hedblom ser det som att Dyson vann...), avancerade han 54 placeringar på den världsranking som blev officiell i går. Nu ligger han således 157:a i världen på den lista som alltjämt toppas av Tiger Woods och som fortfarande har Henrik Stenson som bäste svensk på en femteplats.

Peter Hedblom tjänade drygt 1,5 miljoner kronor i helgen vilket också innebär att han svingar sig upp från 155:e till 90:e plats i penningligan, även kallad The Race To Dubai. Håller han sig kvar bland de 115 bästa får han spela på touren även nästa år och skulle han avancera till topp 60 är han klar för golfens mest penningstinna tävling, Dubai World Championship, med tio miljoner dollar i prissumma.

Totalt under säsongen har Hedblom tjänat in knappt tre miljoner kronor.

Hade Gävlegolfaren haft marginalerna med sig på det 17:e hålet i söndags hade han dessutom kunnat lägga till en splitterny BMW på pluskontot. Hedblom träffade ju flaggan på det sponsrade hole-in-one-hålet och fick se bollen dimpa ner blott ett par decimeter från hål.

– Det hade ju piggat upp, skrockade Hedblom direkt efter tävlingen.

Nyckeln till hans framgång var inte bara att han tog en paus från golfen efter tre raka missade kvalgränser. Ett nytt sätt att träna puttning börjar också ge resultat.

– Det handlar om att göra det till en tävling där jag måste sänka åtta puttar i rad från ett visst avstånd för att sedan få gå vidare till nästa, berättar Hedblom, som har jobbat med den nya puttningsträningen i sex veckor nu.

– Jag tyckte inte att det blev något bättre i början, men tränaren sa att jag skulle ge det åtta veckor, och nu kanske det börjar ge resultat. Det har gjort att jag är mer bekväm på de kortare puttarna.

Nästa Europatourtävling för Hedblom är den i Skottland till helgen.

Mer läsning

Annons