Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbekant bekymmer för Peter Hedblom i kvalet

/
  • Trubbel för Peter Hedblom som måste höja sig för att nå Europatouren.

Peter Hedblom hamnat i ett knepigt läge när det gäller hans tänkta framtid på Europatouren i golf.

Annons

Hedblom måste göra ett fantomvarv på Catalunya när den avslutande ronden spelas för att sålla fram de 65 främsta aspiranterna till nästa års tourkort. På måndagen spelade Peter den svårare av de två kvalbanorna och gjorde 73 slag, ett över par.

Det hade behövts göra tre-fyra slag slag bättre för att Peter skulle ha kunnat känna sig på någorlunda trygg mark inför tisdagens spel.

– Jag får inte i mina birdieputtar, klagar Peter. Den enda birdie jag gjorde i dag var en chip på sista hålet. Det är som förgjort på greenerna.

Totalt är Gävlespelaren på 92:a plats och två slag över par efter 54 hål. I täten tronar den svenske junioren Marcus Kinhult med 14 slag under par. Veteranen Michael Jonzon är också bra framme med nio under par och 14:e plats.

Kvalgränsen för att få fortsätta spela de två avslutande ronderna är just nu minus två. Det har ytterligare fyra svenskar – av de totalt 23 som kom till start – klarat.

Som få ofta förr, även under Peters storhetstid, är det puttningen som fallerar:

– Det blir några puttar för mycket varje varv. På andra ronden hade jag exempelvis 35 puttar inklusive två treputtar och i dag inledde jag med att treputta på första hålet, berättar Peter från Catalunya. Synd eftersom spelet i övrigt är helt okej. Nu får jag nog skjuta fem under på sista ronden om jag ska gå vidare.

Mer läsning

Annons