Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granittjejerna vann Elitserien och gav VM-laget en riktig match i slutspelet

/
  • Anna Huhta, Karin Rudström, Sofie Sidén och Jonna McManus gjorde en storstilad insats när Elitserien avgjordes. Gävlelaget vann grundserien och förlorade mycket knappt mot VM- och OS-laget från Skellefteå.

Efter 14 spelade elitseriematcher fördelade på två sammandrag stod ett lag från CK Granit som etta.
Team Celebra med Jonna McManus, Karin Rudström, Sofie Sidén och Anna Huhta bildades i höstas och vann elva av sina matcher.
– Fantastiskt bra. Lite surt sedan att förlora de två chanserna vi hade till en final, säger Anna Huhta.

Annons

För det var så det blev. I den tuffa konkurrensen stod sig ändå Gävlelaget alldeles utmärkt och fick ge sig först i skiljeomgång mot VM- och OS-laget från Skellefteå. Men första hade laget vunnit sex av de sju grundseriematcherna och verkligen spelat kanonbra.

– Vi var några lag som hamnade på samma matchkvot men vi hade bäst inbördes statistik och blev etta. Fördelen med det var att få två chanser i en semifinal för att gå vidare, säger Anna.

Lag Margaretha Sigfridsson med massor av rutin och mästerskapsmedaljer fanns som motståndare i den första chansen. Där ledde Granittjejerna med 3–0 efter den fjärde omgången och efter att sedan hamnat i underläge kunde tjejerna ta den etta som behövdes för 6–6 i den tionde och sista ordinarie omgången.

– Tyvärr hade vi inte chansen att ta fler poäng i tionde omgången och sedan hade dom sista sten i skilje och vi kom inte riktigt åt.

Nästa chans kom sedan i ett riktigt prestigemöte med Sundbyberg där de tidigare lagmedlemmarna Sara McManus och Sofia Mabergs nu spelar. Där var det stenhårt och väldigt jämnt fram till den åttonde omgången.

– Det var allt eller inget i den omgången för oss och vi satsade verkligen på att vinna där. Nu höll det inte riktigt och vi hamnade i ett jättesvårt läge där Jonna fick en jättesvår dragning för att ta en etta, berättar Anna.

Nu gick inte det och Sundbyberg fick ett storbo på fem stenar och vid underläge 4–10 gav Team Celebra upp.

– Lite tråkigt förstås när vi hade gjort det så otroligt bra fram tills dess. Men med lite distans till det här får vi vara väldigt nöjda med en tredjeplats och segern i grundserien. Vi är ju trots allt ett helt nytt lag. Nu blir det lite välbehövlig vila och semester då vi inte har några tävlingar kvar. Sedan får vi se till nästa säsong vad som händer, avslutar Anna Huhta.

Vann finalen gjorde Skellefteå som också tagits ut som det svenska VM-laget senare under våren.

Mer läsning

Annons