Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld för Jimmy i comebacken

/
  • Brynäs Armwrestling kom hem med ett gäng medaljer. Övre raden från vänster: Robert Rodin, Bjarne Jensen, Tobias Skönéus, Magnus Lundgren, Vaios Anthoulis.   Nedre raden från vänster: Anton Pettersson, Marius Iuska.

Årets SM i armbrytning var det största hittills med över 250 anmälda.
Det var mycket som stod på spel då en första eller andra plats skulle direktkvalificera deltagarna till EM och VM senare i år.

Annons

Tillsammans hade Gefle Armsport och Brynäs Armwrestling 30 deltagare anmälda i årets SM och kom hem med elva stycken direktkvalificerade till landslaget i armbrytning.

– Kul att dem vi trodde på plockade medaljer, ungdomarna alltså, de klarade dessutom av att ta medaljer i högre klasser. Imponerande och väldigt roligt för dem, säger Magnus Lundgen.

Jimmy Wahlman från Gefle Armsport har varit skadad i två år men är mer än nöjd över helgens resultat.

– Jag tog guld med vänstern i min comeback, säger han.

Både Lundgren och Wahlman är väldigt nöjda över årets SM med stora framgångar och mycket medaljer.

– Detta är nog det bästa SM någonsin, det var riktigt bra anordnat, motståndet i varje viktklass var stenhårt och vi fick många medaljer med oss hem, säger Lundgren.

Gefle Armsport har ett stort guldhopp inför framtiden.

– Emil Ekström tog guld i båda armarna och är vårt största framtidshopp. Han tävlar ju egentligen i J21 men i helgen provade han även seniorklassen och tog en fjärdeplats i – 90 kilo. Det ser väldigt bra ut inför framtiden, säger Wahlman och fortsätter: …

– Dessutom skrällde Jonathan Lundgren ordentligt, han kom tvåa och lyckades vinna över folk han aldrig slagit förr, han hade bra fokus och psyke.

EM kommer i år att gå i Bulgarien i början av juni och VM är i Malaysia i början av september, totalt är elva från Gävle kvalificerade dit men det är i nuläget inte säkert att alla väljer att åka.

Mer läsning

Annons