Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld till Gävleungdomar

/
  • HIE 13, med guld till Lucas Gulin Gävle BK, silver till Emma-Moa Almström Gävle BK och brons till Ida Lundberg, Jämtlands BSK
  • Familjen Backman lyckades, från v. bronsmedaljören Anna sedan idel guldmedaljörer Linnea, Lars och Johan Backman.
  • Per Hammarlund Bolander, t.v. tog silver i sin klass. Här tillsammans med sina patrullkamrater vid målet.

Med deltagare från Vaggeryd och Göteborg i söder till Luleå i norr slog årets Gävlebockens 3D nytt deltagarrekord. 131 skyttar kom till start varav närmare en tredjedel ungdomar. Flera av Gävle Bågskytteklubbs duktiga unga skyttar tog också medaljer i sina klasser.

Annons

Gävlebockens 3D har vuxit fram som en av landets mest välarrangerade tävlingar. Här bjuds skyttarna på lagom svåra mål, men ofta väl genomtänkta och kluriga för att lura skyttarna att missbedöma avståndet till målet som är djurfigurer av olika slag. Det här uppskattas av skyttarna som strömmar till och lovorden var många efter tävlingen, något som gladde banchef Inge Bertäng som med fast hand styrt upp tävlingen.

Gävle har många duktiga ungdomar och Viktor Edmarker, Stina Röjestål och Lucas Gulin tog guld i sina klasser. Silver blev det för Vilma Lennartsson, Emma-Moa Almström och Alva Lindblom. Även Wij Bågskytteklubb från Ockelbo har ett flertal framstående ungdomar som tog medaljer, vinnare i sina klasser blev Bobo Olsson och Isac Ferm. Silver i sina klasser tog Ami Fransson, Ture Olsson och Per Hammarlund Bolander.

Luleåfamiljen Backman som har åkt dryga åttio mil för att delta i Gävlebockens 3D kunde åka hem med stolthet. Familjen tog med sin fyra deltagare tre guld och ett brons, en enastående prestation och även förra året när de deltog lyckades de knipa flera guld

– Vi trivs här för att allt är så välordnat och banan är riktigt fint, säger pappa Lars Backman, som lovade att komma tillbaka nästa år för att försvara titeln.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons