Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets förening i Gymnastiksverige gjorde skäl för namnet

/

Gefle Gymnastikförening hade fullt upp den gångna helgen.
Allt från en egen tävling, till tävlingar på andra orter – och dessutom fick man ta emot priset som Årets förening på Svenska gymnastikförbundets förbundsmöte i Stockholm.

Annons

Den breda verksamheten och föreningens utveckling är en av anledningarna till att man tilldelades priset.

Under lördagen var flera av Gefles trupper på tävlingen Gävleborgsjakten i Söderhamn. Det är en återkommande tävling i regionen och anordnas vid flera tillfällen under året, varav två av platserna brukar också vara Gävle och Sandviken.

Det blev en lyckad tävling för lagen som deltog från Gävle, trupp 6, trupp 5 och trupp 3 förberedande. Några av höjdpunkterna var bland annat ett mycket fint fristående från trupp 6 och en glädjande bronsmedalj till trupp 5!

Samtidigt som tävlingen i Söderhamn var trupp 3 i Göteborg där de för första gången deltog på ett riksmästerskap. De gjorde en otroligt bra första tävling på den här nivån. Där de bland annat levererade stående landningar på alla sina tumbling- och trampett-varv.

Resultatmässigt landade de i mitten på resultatlistan av 62 deltagande lag. Det får anses mycket väl godkänt på deras första tävling på riksnivå! Det ser mycket lovande ut för framtiden.

Majblomman är en återkommande tävling inom kvinnlig artistisk gymnastik, som varje år anordnas på Gymnastikens Hus i Gävle. I år var det 134 deltagare på steg 1-7.

Som varje år blev det ett bra och familjärt arrangemang med härlig stämning. Det blev också många fina prestationer av Gefle gymnaster med bland annat guld till Maja Selinder på steg 3, brons till Rebecca Gyllner på steg 5 och brons till Elin Blomdahl på steg 7.

Mer läsning

Annons