Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM nästa för Geflegymnasten som balanserar skola och hård träning: "Det går om man vill"

/
  • Nu väntar EM för Geflegymnasten som balanserar skola och hård träning. – Det går om man vill, säger hon.

I dag åker Louise Hedberg Lundblad på träningsläger i Upplands Väsby. Det är det sista som händer 18-åringen innan hennes första stora internationella mästerskap i karriären. – Jag är sjukt taggad, säger Gävletjejen.

Annons

Till vardags bollar hon sex till sju träningspass i gymnastikhallen med att plugga på Teknikprogrammet med teknikvetenskaplig utbildning på gymnasiet. Det är inte lätt, men det går.

– Det är svårt men man får prioritera. Det går om man vill. Förra året läste jag specialidrott och då fick jag ju träna under skolan men det läser jag inte i år så nu tränar jag bara utanför skolan, säger Louise Hedberg Lundblad.

Hon kvalade in till den svenska EM-truppen i trampolin under en tävling i Tjeckien i höstas. Det innebär att hon på måndag åker till Villadolid i Spanien för sitt första EM.

– Det har sjunkit in men inte helt och hållet. Det blir nog inte förrän man står där men jag är sjukt taggad, säger hon, och det hörs på rösten att det verkligen är ren glädje att nå ett delmål i karriären.

LÄS MER: Snart flyger Gävletjejen mot EM i Spanien: "Framgång föder satsning"

Hon var uttagen till junior-EM för några år sedan men fick avstå mästerskapet på grund av en skada. Men nu reser hon alltså med en rekordstor svensk trupp som för första gången ställer upp med en damtrupp på mästerskapet.

– Jag känner dem jättebra. Vi har ju träffats varje tävling och varit i landslaget tillsammans. Alla hejar på varandra så det är en jättebra grupp.

På grund av att det är OS-år är nästa större tävling först i sommar. Då är det SM i Sverige som gäller och där finns stora förhoppningar att Geflegymnasten ska göra bra ifrån sig. Men först väntar den stora internationella utmaningen och det är inte bara träning som väntar under helgen. Hon måste tänka på det akademiska också.

– Jag ska försöka göra bort allt skolarbete så att jag bara kan fokusera på tävlingen när jag är där. Det är nervöst men jag är taggad och ska bara gå in och göra en så bra tävling som det bara går, säger Hedberg Lundblad.

Mer läsning

Annons